h

Een bewogen en druk jaar, het jaarverslag 2015

13 mei 2016

Een bewogen en druk jaar, het jaarverslag 2015

We kijken terug op een bewogen en druk jaar, met vele veranderingen. Veranderingen in het landelijk beleid dat vooral de meest kwetsbare mensen onder ons treft. Kwetsbaren op het gebied van inkomen en arbeid, huisvesting en zorg. Het Rijk schuift een groot deel van de bezuinigingen af op de gemeenten. De gemeenten krijgen meer taken en moeten die met minder geld uitvoeren. Ook daardoor komen veel van de veranderingen lokaal keihard binnen. Bezuinigingen op onder meer de Wmo, het armoedebeleid, de voorzieningen voor chronisch zieken en gehandicapten, en aanvullend inkomen.

En daar hebben we natuurlijk op gereageerd. Door ons te laten zien en te laten horen, en dit met zoveel mogelijk activisme. En dat zullen we ook blijven doen. Zo kunnen we onze kernwaarden menselijke waardigheid, gelijkwaardigheid en solidariteit duidelijk zichtbaar en hoorbaar maken.

We hopen dat u samen met ons wilt strijden voor een rechtvaardige en sociale samenleving. 2016 Staat zeker in het teken van de campagne voor een nationaal zorgfonds. Hoe meer leden actief aan deze campagne meedoen, hoe groter de kans op succes.

Als u wilt weten wat we het afgelopen jaar allemaal gedaan hebben, dan raden we u van harte ons jaarverslag 2015 aan om te lezen. Voor vragen van SP-leden over dit verslag kan er natuurlijk contact worden opgenomen met de afdelingsvoorzitter, Diana Kummeling.

U bent hier