h

Geert Ritsema geïnstalleerd als nieuwe SP wethouder

27 juni 2016

Geert Ritsema geïnstalleerd als nieuwe SP wethouder

Foto: SP

Geert Ritsema (56) is vanavond door de gemeenteraad benoemd als wethouder van Arnhem.

Ritsema (SP) krijgt de portefeuilles Ruimtelijke Ordening, Wonen, Vastgoed, Vergunningen & Handhaving, Verkeer & Mobiliteit en Personeel & Organisatie. Hij neemt de plaats in van Alex Mink, die eind maart aftrad.

Tot voor kort was Ritsema Statenlid voor de SP in de Provinciale Staten van Noord-Holland en campagneleider bij Milieudefensie. Daarvoor was hij onder meer fractievoorzitter namens de SP in de stadsdeelraad van Amsterdam Oost. Ritsema heeft inmiddels een woning in de wijk Malburgen gevonden.

Over zijn benoeming in Arnhem zegt Ritsema: “Ik vind het een voorrecht om als wethouder mijn steentje bij te mogen dragen aan het op sociale en duurzame wijze besturen van deze stad.”

De afgelopen weken heeft Ritsema diverse verkenningstochten door de stad gemaakt en gesproken met tientallen Arnhemmers van zeer uiteenlopende pluimage. Over zijn eerste indrukken zegt hij: “Arnhem is een prachtige, groene stad met een bloeiend cultureel leven en uitstekende voorzieningen. Geen wonder dat steeds meer mensen hier willen wonen en het inwoneraantal stijgt.”

Over zijn opdracht voor de komende jaren zegt Ritsema: “Een van mijn belangrijkste opgaven zal zijn om voor het groeiend aantal mensen dat in Arnhem wil wonen voldoende aanbod van passende woningen -van dure koop tot betaalbare sociale huur- te realiseren. Naast beschikbaarheid en betaalbaarheid is het zo energiezuinig mogelijk maken van de bestaande woningvoorraad en de nieuwbouw voor mij een belangrijke prioriteit.”

Over de portefeuille verkeer & mobiliteit zegt de nieuwe wethouder: “De trolleybus is een paradepaardje op het gebied van schoon openbaar vervoer. Ik ga eraan werken de bereikbaarheid van de stad per fiets, openbaar vervoer en per auto verder te verbeteren de komende tijd. Zo gaan we het aantal fietsparkeerplaatsen verder uitbreiden en gaan we door met de inzet op snelfietsroutes. We willen ook het parkeerbeleid samen met de stad actualiseren. Dit zijn uitdagingen waar in veel zin in heb.”

U bent hier