h

In Lombok voor Nationaal Zorgfonds

26 juni 2016

In Lombok voor Nationaal Zorgfonds

Foto: Diana Kummeling / Klop actie Lombok

De SP Arnhem was afgelopen zaterdag (25 juni) opnieuw te vinden in de wijk Lombok. In februari al, toen samen met Ron Meyer, stelde de SP aan meer dan 100 buurtbewoners de vraag waar de opbrengst van een miljonairsbelasting het beste aan zou kunnen besteed. Meer dan 80% van de mensen sprak zich toen uit voor een betere zorg en zorgstelsel. Een goede aanleiding dus om nu de Lombok-bewoners te vragen naar hun mening over het huidige zorgstelsel en suggesties voor verbeteringen.

Opvallend veel mensen maken zich zorgen over de stijgende zorgkosten. De premies en het eigen risico, de wettelijke eigen bijdrage, stijgen elk jaar weer, terwijl het basispakket steeds verder uitgekleed wordt. Daarbij maken de zorgverzekeraars nog steeds flinke winsten, ieder jaar ruim 1 miljard, en geven zij zo’n 500 miljoen per jaar uit aan reclame. Men is dit zat, vindt dat het anders kan en steunt dan ook het plan van de SP om een nationaal zorgfonds  (www.nationaalzorgfonds.nl)in te voeren, zonder eigen risico maar met fysiotherapie, tandarts en GGZ in het basispakket.

Foto: Diana Kummeling / Klopactie juni 2016 Lombok

Binnenkort wordt er een eerste zorgbijeenkomst gehouden in Lombok, andere bijeenkomsten zullen in diverse Arnhemse wijken volgen.

Bent u ook geïnteresseerd? Wilt u ook mee doen aan verdere acties? Mail dan naar arnhem@sp.nl en wij nemen contact met u op.
Bellen mag ook: 06-18963495 (Diana Kummeling)

U bent hier