h

Sadet Karabulut brengt werkbezoek aan Arnhem

21 februari 2017

Sadet Karabulut brengt werkbezoek aan Arnhem

Sadet Karabulut, TK-lid (SP) komt op woensdag 22 februari voor een werkbezoek naar Arnhem. Natuurlijk is het verkiezingstijd, maar Arnhem kan altijd op een warme belangstelling van de landelijke SP rekenen. Zo bezocht onlangs ook Emile Roemer de stad.

Het thema van het werkbezoek van Karabulut is: het leven en wonen in een multiculturele wijk.

Voor veel bewoners is het gewoon hun eigen veilige en kleurrijke wijkje. Met veel multiculturele ontmoetingenzoals samen koken en eten. Maar ook een wijk met intolerantie, discriminatie en zelfs radicalisering van ontevreden jongeren. Onvrede over slecht onderhouden woningen, geen huurhuis kunnen krijgen, werkloosheid, gedwongen vermijden van zorg. Daarover gaat Sadet Karabulut met wijkbewoners, jongerenwerkers en wijkagenten in gesprek (12.30 uur, MFC Presikhaven, Laan van Presikhaaf 7).

Aansluitend (15.00 uur) vindt er een bezoek plaats aan Presikhaafbedrijven. Na een rondleiding en kennismaking met enkele medewerkers gaat Sadet Karabulut in gesprek met directeur Jan-Henk Janssen over de huidige ontwikkelingen en toekomst van het werkbedrijf (WSW Presikhaafbedrijven, Driepoortenweg 35).

Hierna bezoek Sadet Karabulut de wijk Presikhaaf.

Het werkbezoek wordt afgesloten met een rondje boksen de Boksacademie (16.45 Zorgvlietstraat 2) waarbij Sadet Karabulut de ring in gaat om te sparren met Orhan Delibas en wethouder Gerrie Elfrink. Het gesprek gaat over visie en doelstellingen van deze boksschool, met name op het gebied van weerbaarheidstrainingen en leven in een multiculturele samenlevingWethouder Geert Ritsema is hierbij aanwezig om de SP toe te juichen, maar wie ... dat blijft nog even een verrassing.

U bent hier