h

Steun voor stakende PostNL-medewerkers

12 mei 2017

Steun voor stakende PostNL-medewerkers

Foto: Hans Kateman / Hans Kateman

Donderdag sloten leden van de Nijmeegse en Arnhemse SP zich aan bij de actievoerders van PostNL in Arnhem. De stakers voeren actie tegen het plotsklaps verdwijnen van hun reiskostenvergoeding. Door het afbranden van het distributiecentrum in Nijmegen afgelopen zomer zijn de Nijmeegse medewerkers nu in Arnhem aan de slag gegaan. De brand kwam op een curieus moment, omdat de medewerkers al in actie waren gekomen tegen het sluiten van de vestiging. Nu doet PostNL alsof het heel normaal is dat de medewerkers zonder extra compensatie naar Arnhem moeten reizen.

De SP sprak met meerdere medewerkers. In de eerste maanden na de gedwongen verhuizing van Nijmegen naar Arnhem waren er betere aanvullende voorwaarden. Nu krijgen medewerkers de reistijd niet meer uitbetaald, is de kilometervergoeding omlaag gegaan en krijgen de medewerkers alleen nog maar de kilometers voor de heenreis uitbetaald.

De PostNL-medewerkers voeren de acties langzaam op, binnenkort worden meer acties verwacht.  Eerder liepen de actievoerders al een mars over de John Frost-brug. Ook toen ze nog in Nijmegen werkten waren de medewerkers al actief om de werkomstandigheden bij PostNL te verbeteren. Zo was de werkdruk te hoog en werden extra gemaakte uren niet betaald.

U bent hier