h

SP Arnhem presenteert kandidatenlijst gemeenteraadsverkiezingen 2018

20 oktober 2017

SP Arnhem presenteert kandidatenlijst gemeenteraadsverkiezingen 2018

Foto: Willem Verbeten

Tijdens een Algemene Ledenvergadering van de SP Arnhem is gisteren de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018 vastgesteld. ‘Met deze lijst zijn we klaar voor de verkiezingen en om de strijd tegen de tweedeling in Arnhem aan te gaan. Voor een sociaal, mooi en gezond Arnhem voor iedereen, en met deze kandidaten zien we dit met vertrouwen tegemoet’, zegt Sjoerd van Leent namens het SP afdelingsbestuur.

De lijst wordt geleid door Gerrie Elfrink, die al eerder door de leden opnieuw is verkozen tot lijsttrekker. Gisteren is het lijsttrekkerschap van Elfrink in grote meerderheid door de leden nogmaals democratisch bekrachtigd. De kandidatenlijst is een mix van nieuwe en oude SP raadsleden, met vernieuwing en ervaring.

Op nummer 2 staat Paulien Lunter, die als praktijkverpleegkundige dicht bij mensen betrokken in. Als raadslid op de zorg heeft zij er mede voor gezorgd dat de huishoudelijke zorg in Arnhem overeind is gebleven en medewerkers een fatsoenlijk salaris krijgen. ‘Ik ben er ook erg trots op dat we hebben bereikt dat er gratis onafhankelijke ondersteuning van cliënten is. En dat elke cliënt nu automatisch een beschikking krijgt en hier niet zelf om hoeft te vragen. Elke inwoner van Arnhem moet gelijke rechten hebben. We knokken voor elke millimeter, maar door vast te houden hebben we echt goede dingen bereikt. Ik heb er zin in’, aldus Lunter. 

Op nummer 3 staat een nieuwkomer, Sarah Dobbe. Zij heeft jarenlange ervaring bij de vakbond opgedaan, met name op het verbeteren van de ouderenzorg. Momenteel zet ze zich, samen met huurders uit verschillende wijken van Arnhem, in om het onderhoud van huurwoningen te verbeteren. ‘De SP is een partij die niet alleen vanuit de bankjes van het gemeentehuis roept, maar juist samen met mensen, in de wijken aan de slag gaat. Dat doe ik op dit moment met veel energie en enthousiasme. Als raadslid wil ik me op deze manier, samen met de mensen waar het om gaat, blijven inzetten,’ aldus Dobbe.  

Gerrie Elfrink: ‘We hebben de afgelopen jaren veel kunnen doen. Er is extra geld gekomen voor het bestrijden van armoede onder kinderen. De Vroeg Eropaf methode om schulden te voorkomen is een succes. We hebben de huren kunnen bevriezen en asociale huurstijgingen voorkomen. Arnhem stond een paar jaar geleden nog bekend als de stad waar nooit wat van de grond kwam. Het is fantastisch om te zien hoe hard er inmiddels gewerkt wordt aan het opknappen van onze binnenstad, volgens de plannen die sámen met Arnhemmers zijn ontwikkeld. Maar we zijn nog niet klaar. De tweedeling in Arnhem is nog steeds te groot, de werkeloosheid ook. Daar gaan we ons keihard voor inzetten.’

Foto: Willem Verbeten

Foto: Willem Verbeten

Foto: Willem Verbeten

Foto: Willem Verbeten

Zie bijlage voor de volledige kandidatenlijst.

U bent hier