h

Vivare huurders voeren actie bij gemeenteraad

3 oktober 2017

Vivare huurders voeren actie bij gemeenteraad

Foto: Sarah Dobbe

Tijdens de raadsvergadering van maandag 2 oktober voerde een groep huurders van woningcorporatie Vivare actie bij de gemeenteraad, met steun van SP Arnhem. Zij vroegen de raad en wethouder om steun. De huurders uit de Laar Oost en uit de buurt Eilandje Urk, voelen zich absoluut niet serieus genomen door Vivare.

In de buurt Eilandje Urk worden de huizen gesloopt, maar weten de bewoners nog steeds niet of ze in hun oude buurt terug kunnen komen. Ze worden niet betrokken bij de plannen en de nieuwe huizen lijken te duur of te klein te zijn voor de huidige bewoners. Zij vrezen dat ze niet in hun eigen buurt terug kunnen keren. ‘Vivare was van plan om ons de huur al op te zeggen voordat wij in de bouwplannen zijn gekend. Bizar! Heb er geen woorden voor’, sprak Gijs van Zoest uit Eilandje Urk de raad toe.

In de Laar Oost, waar de bewoners zichzelf terecht de ‘Vergeten Driehoek’ hebben genoemd, komen bewoners in de problemen door de hoge huren, veroorzaakt door het Vivare beleid. Eerder voerden ze al actie tegen het achterstallig onderhoud van hun huizen. Ronald Jansen uit de Vergeten Driehoek: ‘Hebben wij als huurders van een sociale woning niet automatisch recht op een bewoonbare en gezonde woning? Waarom moet hier zo hard voor gestreden worden?’

SP raadslid Paul Kusters stelde het college vragen over het huurbeleid van Vivare naar aanleiding van de verhalen van de huurders. De wethouder, Geert Ritsema, zegde toe met de bewoners in gesprek te gaan, en ook het gesprek aan te gaan met Vivare hierover.

Wordt vervolgd!

De SP heeft een meldpunt achterstallig onderhoud. Heb jij last van achterstallig onderhoud van jouw huurwoning? Meld het dan hier!

Foto: Sarah Dobbe

Foto: SP

U bent hier