h

Thema-avond: Wonen

31 januari 2018

Thema-avond: Wonen

'We hebben nog steeds een van de beste systemen van Volkshuisvesting in de wereld. Maar het kabinet is wel bezig om het af te breken. We moeten de Volkshuisvesting weer met liefde en trots gaan behandelen,’ aldus Gerrie Elfrink, SP lijsttrekker in Arnhem. Tijdens de goed bezochte thema avond wonen van 30 januari.

Na het kijken van een filmfragment over de veranderende huizenmarkt werd er met het publiek aan de hand van verschillende stellingen gediscussieerd. We moeten zorgen voor genoeg betaalbare huizen in Arnhem, en onnodige sloop of verkoop tegengaan. Aan de hand van voorbeelden uit Amsterdam en London werd duidelijk wat daar de gevolgen van kunnen zijn. Ook was er aandacht voor nieuwe initiatieven voor betaalbaar wonen. Initiatieven waarbij bijvoorbeeld voorzieningen collectief worden gebruikt, en leiden tot meer samenhang tussen de bewoners.

Maar genoeg huizen is als doel niet genoeg, ook werd duidelijk dat onderhoud van huizen net zo goed van belang is. 'Ondanks dat er veel goede stappen zijn gezet zijn er ook in Arnhem nog steeds huizen waar de bewoners ziek worden door bijvoorbeeld vochtproblemen. Waar kinderen continu hoesten. Dat kan echt niet. We moeten de woningcorporaties hier op blijven aanspreken,’ voegde kandidaat-raadslid Sarah Dobbe, toe.

Tot slot kwam ook inspraak van huurders via de huurdersverenigingen aan bod, en voor kopers de VVE. De gevolgen als dit niet goed werkt kunnen groot zijn. Inspraak is belangrijk om ervoor te zorgen dat alles goed geregeld is en blijft.

We kijken terug op een inspirerende avond. De komende tijd zal SP Arnhem meer thema avonden organiseren. Wil je weten waar en wanneer de volgende plaatsvindt? Hou deze site en de agenda in de gaten!

Foto: Roland van der Velden

U bent hier