h

Volkshuisvesting weigert om met huurders in gesprek te gaan

22 april 2018

Volkshuisvesting weigert om met huurders in gesprek te gaan

Foto: Sarah Dobbe

'Wat is er mis met ons dat ze niet eens met ons willen praten?' zegt Marja uit de Hazelaarstraat in Arnhem. 'Ik voel me gewoon totaal niet serieus genomen.'

Tientallen huurders verzamelden zich vandaag in de Hazelaarstraat in Arnhem. Zij huren van Volkshuisvesting in de Hazelaarstraat en bij de Siriusdreef in Malburgen Ze hadden de nieuwe directrice van Volkshuisvesting, Betty Mostard, uitgenodigd om langs te komen. Die vond naar eigen zeggen een bezoek geen toegevoegde waarde hebben.

Een foto op Twitter van een feestje bij Volkshuisvesting ten tijde van de uitnodiging leverde bij de bewoners veel verontwaardiging op. 'De managers van Volkshuisvesting staan nu met elkaar te borrelen.  Dat vinden ze blijkbaar belangrijker. Voor ons is dit geen grapje, we staan hier niet voor niets. We staan hier omdat mensen ziek worden van hun eigen huis en we geen vertrouwen hebben dat het zo maar goedkomt. Omdat Volkshuisvesting hun plannen niet deelt, en we nergens over mogen meepraten. Plannen worden bedacht in een of ander achterkamertje, en dan moeten we nu, na jaren, er maar ineens op vertrouwen dat ze nu de plank niet weer misslaan.'

Sarah Dobbe, raadslid van de SP, is vooral verbaasd. 'Ik snap niet dat je als verhuurder niet in zou willen gaan op deze uitnodiging van de huurders. De gesprekken met de mensen die ikzelf vanavond met deze mensen heb gehad geven weer zoveel nieuwe informatie. En als mensen zich niet gehoord voelen, dan is er echt maar één oplossing. Namelijk luisteren en in gesprek gaan.'

Op het bericht van directrice Mostard dat ze met een opzichter op werkbezoek is geweest in de wijk werd door de huurders lauwtjes gereageerd. Marja: 'Tja, ik heb haar niet gezien. Als ze de problemen van de huurders wil begrijpen dan is het wel handig als ze langsgaat bij de huizen waar de problemen zijn.'

Foto: Sarah Dobbe

U bent hier