h

SP-voorstel om woonoverlast aan te pakken krijgt steun

10 mei 2018

SP-voorstel om woonoverlast aan te pakken krijgt steun

Gerrie Elfrink, fractievoorzitter van de SP in Arnhem, diende deze week een voorstel in om woonoverlast tegen te gaan. In dagblad de Gelderlander omarmt burgemeester   Marcouch het voorstel. Elfrink: 'Dit zorgt ervoor  dat de burgemeester meer mogelijkheden krijgt om overlastgevers in woonwijken beter en sneller aan te pakken. We zijn daarom erg blij met de positieve reactie van de burgemeester. Hiermee kunnen we echt het verschil maken.'

Naar schatting 20 duizend Arnhemmers ervaren regelmatig overlast in de wijk. Dan gaat het bijvoorbeeld om geluidsoverlast, stank,  vervuiling van de woning of om intimidatie door buren of bezoekers. In sommige gevallen neemt dit zulke ernstige vormen aan dat mensen uit ellende verhuizen. De SP vindt dat niet normaal en wil dat de gemeente beter en sneller gaat optreden tegen woonoverlast.

Elfrink: ‘Het zijn schrijnende verhalen. Wijkagenten willen heel graag ingrijpen, maar moeten machteloos toezien.’

Een 77-jarige vrouw die inmiddels niet meer in Arnhem woont: ’Ik was doodsbang. Uiteindelijk ben ik weggegaan. De politie wilde mij helpen, maar kon niets doen.’

In een aantal gevallen wordt overlast veroorzaakt door mensen   die verward zijn of psychische problemen hebben. De SP vindt dat mensen die hulp en ondersteuning  nodig hebben deze ook moeten krijgen. En dat betekent ook dat dit hoort te gebeuren op een manier die niet leidt tot onaanvaardbare overlast voor andere mensen.

Foto: Sarah Dobbe
Foto: Sarah Dobbe
Foto: Sarah Dobbe
Foto: Sarah Dobbe
Foto: Sarah Dobbe

U bent hier