h

Bewoners willen af van racebaan in Malburgen

23 juli 2018

Bewoners willen af van racebaan in Malburgen

Vandaag overhandigen bewoners van Malburgen een petitie aan wethouder Roeland van der Zee. Zij willen dat er actie wordt ondernomen om het te hard rijden in de buurt te stoppen. De petitie is binnen korte tijd maar liefst ruim 350 keer ondertekend.

Op 25 juni vond er een ernstig verkeersongeluk plaats op de Gelderse Rooslaan in Malburgen-West. Dat was aanleiding voor buurtbewoonster Paula Sikkens om de petitie te starten. ‘Je mag 30 kilometer per uur rijden, maar auto’s en brommers rijden veel te hard. Ze racen de wijk door. Er zijn hier verschillende speeltuinen. Je weet hoe kinderen zijn, zij kunnen zo ineens de straat oprennen of oversteken. Ik hou mijn hart vast als ik eraan denk wat er zou kunnen gebeuren. We hebben al eerder geklaagd, maar er werd niet geluisterd,’ zegt Sikkens. ‘Als ik uitleg waar de petitie voor is dan tekenen mensen vaak direct. Ze weten precies waar het over gaat en willen echt dat dit snel verandert.’
De buurtbewoners krijgen steun van de SP. SP-raadslidSarah Dobbe: ‘In de omgeving van de Gelderse Rooslaan, maar ook daarbuiten, horen we klachten over dat er veel te hard gereden wordt. Het is ontzettend belangrijk dat er nu naar de mensen geluisterd wordt. Zij verdienen een veilige buurt. Daarom roepen we de wethouder op om dit zo snel mogelijk op te lossen.’ De SP zal de wethouder vragen om de eisen van de bewoners in te willigen.

Foto: Willem Verbeten
Foto: Willem Verbeten
Foto: Willem Verbeten
Foto: Willem Verbeten
Foto: Willem Verbeten
Foto: Willem Verbeten
Foto: Willem Verbeten
Foto: Willem Verbeten

U bent hier