h

Volkshuisvesting knapt huizen Presikhaaf op na acties bewoners

10 juli 2018

Volkshuisvesting knapt huizen Presikhaaf op na acties bewoners

Bewoners van de omgeving Kleine Durk in Presikhaaf pikten het niet langer.Zij voerden bij verhuurder Volkshuisvesting actie voor fatsoenlijk onderhoud van hun huizen. En ze wonnen. 

‘Bewoners lieten ons enorme kieren zien naast de kozijnen, onder de deuren. Je voelt het waaien in de huizen. Ook vertelde een groep bewoners over muizen en ratten die op allerlei manieren binnenkomen. Maar Volkshuisvesting deed niets tegen de kou, tegen het ongedierte. Totdat de mensen in actie kwamen,’ zegt SP raadslid Sarah Dobbe.
Omdat de bewoners in eerste instantie geen gehoor kregen bij Volkshuisvesting startten ze met steun van SP Arnhem een petitie, die massaal werd ondertekend. De klachtenformulieren die Volkshuisvesting vervolgens naar de bewoners stuurde werden ook door ruim 250 huurders ingevuld en gezamenlijk afgeleverd. ‘Bewoners hebben zich er niet bij neergelegd maar hebben zich samen georganiseerd. Ze zijn verschillende keren samen naar Volkshuisvesting gegaan met de vraag om fatsoenlijk onderhoud van hun huizen. Het is mooi om te zien dat de acties van deze bewoners hebben geloond,’ aldus Dobbe.
Bewoners hebben nu een brief van Volkshuisvesting ontvangen waarin staat het gebrek aan isolatie, de kieren en de ventilatie in de huizen wordt aangepakt. SP Arnhem is bezig met een stadsbreed woononderzoek naar het onderhoud en de prijzen van huurhuizen in Arnhem. Dobbe: ‘We willen dat elke Arnhemmer in een goed en gezond huis kan wonen.’

Foto: Sarah Dobbe

U bent hier