h

Camping Arnhem mag geen afvoerputje zijn

22 februari 2019

Camping Arnhem mag geen afvoerputje zijn

Tientallen gezinnen die permanent wonen op een camping, tussen honderden Oost Europese arbeidsmigranten. Dat is nu de situatie op camping Arnhem. 'Deze camping lijkt een afvoerputje van Arnhem geworden. We zijn meerdere malen daar geweest en hebben met mensen gesproken. We hebben daar verschillende gezinnen gezien die met kleine kinderen in oude en krakkemikkige vakantiehuisjes wonen. Maar er wonen ook honderden Oost Europese arbeidsmigranten op deze camping. Dat moeten we niet willen,' zegt Sarah Dobbe, raadslid voor de SP.

'Mensen vertellen over vechtpartijen, drugshandel, prostitutie. Het wonen op de camping wordt blijkbaar al jaren door de gemeente toegestaan. Maar de gemeente moet nu echt iets gaan doen. Gezinnen die een huis nodig hebben moeten geholpen worden aan een geschikt huis. En als er toch permanent gewoond wordt op die camping, laten we dan die plek gebruiken om woningen te bouwen zodat Arnhemmers er fatsoenlijk kunnen wonen, in een écht huis,' zegt Dobbe.

Zie hieronder meer informatie:

U bent hier