h

Paulien stopt in de gemeenteraad, maar door in de SP afdeling

20 februari 2019

Paulien stopt in de gemeenteraad, maar door in de SP afdeling

Vandaag maakte raadslid Paulien Lunter bekend te stoppen met haar raadswerk in Arnhem.

‘Door alle veranderingen in de gezondheidszorg zal mijn werk als verpleegkundige veranderen. Om aan alle toekomstige eisen te kunnen voldoen moet ik een opleiding gaan volgen. Ik vind dat je je als raadslid volop moet kunnen inzetten, en er blijft tot mijn grote spijt niet genoeg tijd over voor mij om dat te kunnen doen,’ zegt Lunter.

 
Lunter zat 5 jaar voor de SP in de Arnhemse gemeenteraad. ‘Ik doe het raadswerk met ontzettend veel plezier en vol overgave. Ik zal het dan ook echt enorm gaan missen’, aldus Lunter. ‘Maar ik ben ook blij met wat we in de afgelopen jaren hebben bereikt. De zorg was voor mij reden om de gemeenteraad in te gaan. Er kwam zoveel op de gemeente af in die tijd. En ik ben er trots op dat we in Arnhem al die tijd de zorg overeind hebben gehouden ondanks al die bezuinigingen.’
 
In haar jaren in de raad heeft Lunter zich onder andere hard gemaakt voor een fatsoenlijk salaris voor huishoudelijke zorgmedewerkers, voor onafhankelijke cliëntondersteuning en voor het behoud van goede thuiszorg. Ook zette ze zich met succes in voor een meldpunt tegen zorgfraude, voor het mantelzorgcompliment en voor de eerste blijf-van-mijn-lijf-crisisopvang in Nederland voor ouderen. Als bestuurslid van Presikhaaf bedrijven bereikte ze veel voor de sociale werkvoorziening in Arnhem. Lunter zorgde ervoor dat elke Arnhemmer die gebruik maakt van de WMO en Jeugdzorg voortaan een beschikking krijgt, waardoor het duidelijk is welke zorg of ondersteuning mensen krijgen en ook in bezwaar kunnen gaan als ze het daar niet mee eens zijn.
 
Lunters fractiegenoten en het afdelingsbestuur van de Arnhemse SP geven aan Lunter als raadslid enorm te gaan missen. ‘Haar ervaringen als verpleegkundige, haar goede manier van onderzoek doen en precies weten wat er leeft in de zorg in Arnhem maakte haar tot een uitstekend raadslid. Maar ook haar aanstekelijke enthousiasme en haar bevlogenheid zullen we enorm gaan missen. Maar we wensen haar natuurlijk heel veel succes met haar opleiding, want haar werk als verpleegkundige is natuurlijk ook heel belangrijk,’ zegt Gerrie Elfrink, fractievoorzitter van de SP in Arnhem.
 
Ondanks dat ze stopt als raadslid zal Lunter zoveel mogelijk actief blijven voor de Arnhemse SP afdeling. Zowel Lunter als de Arnhemse SP fractie hebben veel vertrouwen in haar opvolger in de gemeenteraad, Abdurrahman Cetintas. Cetintas, ook werkzaam in de zorg in Arnhem, is een ervaren raadslid en binnen de huidige SP fractie al actief als fractievolger waardoor ervaring behouden blijft.

'Hierbij wil ik alle kiezers bedanken voor het vertrouwen dat zij in mij hebben gehad. De SP zal zich volop blijven inzetten voor goede zorg in Arnhem,' sluit Lunter af.

U bent hier