h

SP tweede-kamerlid Michiel van Nispen bezoekt Arnhem

4 februari 2019

SP tweede-kamerlid Michiel van Nispen bezoekt Arnhem

Afgelopen vrijdagochtend bracht SP tweede-kamerlid Michiel van Nispen een bezoek aan Arnhem. Michiel zet zich als kamerlid onder andere in voor meer en beter bewegingsonderwijs.

Het bezoek aan Arnhem stond dan ook in het teken van sporten, spelen en bewegen. SP raadslid Gerrie Elfrink en Geert Geurken van Sportbedrijf Arnhem leidden het kamerlid rond.

Als eerste werd een bezoek gebracht aan De Leuke Linde, misschien wel de mooiste bouwspeelplaats van Nederland. "Mr Leuke Linde" Ron Onstein vertelde uitgebreid over het belang en het succes van deze bijzondere plek in Klarendal, die jaarlijkse 30.000 bezoekers mag verwelkomen.

Aan de overkant van de Leuke Linde ligt Formupgrade. Een beweegcentrum waar ze er in slagen om mensen aan het bewegen te krijgen die dat nooit van zichzelf hadden gedacht. Wat Formupgrade ook uniek maakt is dat leefstijlcoaching er wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Michiel van Nispen sprak uitgebreid met het brein en de branie achter Formupgrade; Thomas Verheij.

Daarna werd een bezoek gebracht aan Playground de Rommelkist waar Michiel sprak met sportleider Bram Moorman.

Tot slot mocht Michiel een gymles bijwonen van basisschool de Witte Vlinder. Na afloop van de les sprak Michiel uitgebreid met de vakdocent Joanneke Jansen over het belang van goed bewegingsonderwijs.

Michiel zet zich in de 2e kamer op een fantastische manier in voor het bewegingsonderwijs. Het was mooi om te zien dat hij overal uitgebreid de tijd nam om met de mensen uit de praktijk te praten. De mooie voorbeelden uit Arnhem en de goede gesprekken hebben hem weer extra inspiratie gegeven voor zijn missie in de Tweede Kamer.

Michiel van Nispen zegt daarover;

“Het belang van sport en bewegen, in de wijk en op school, is groot. Het was inspirerend om te zien hoe men in Arnhem te werk gaat. Niet door er vooral veel over te kletsen, maar door het te gaan doen. Bijvoorbeeld de samenwerking tussen onderwijs, verenigingen, ondernemers en gemeente bevorderen. Arnhem laat zien dat de overheid echt iets bij kan dragen aan het bevorderen van een gezonde en sportieve samenleving.”

De foto's zijn gemaakt door Willem Verbeten.

Foto: Willem Verbeten
Foto: Willem Verbeten
Foto: Willem Verbeten
Foto: Willem Verbeten
Foto: Willem Verbeten

U bent hier