h

SP Arnhem steunt buurtbewoners Geitenkamp - En is tegen de NVU!

7 juni 2019

SP Arnhem steunt buurtbewoners Geitenkamp - En is tegen de NVU!

De SP in Arnhem is al geruime tijd bezig met onderzoek naar zorgcowboys in het beschermd wonen. Instellingen die uit winstbejag, clienten niet de zorg en begeleiding geven die ze nodig hebben. Met alle gevolgen van dien voor clienten en voor de omgeving.

Een van die instellingen, de stichting Onderdak heeft het plan opgevat om 40 clienten, ex-gedetineerden geconcentreerd te huisvesten in een leegstaand verzorgingstehuis recht tegenover een basisschool. Een slecht plan niet in het belang van de ex-gedetineerden zelf en ook niet in het belang van de buurt.

Buurtbewoners zijn daartegen in actie gekomen en kwamen daarvoor 3 juni bijeen. Een protest van 200 buurtbewoners  die zich terecht zeer veel zorgen maken over de plannen van stichting Onderdak en de betrouwbaarheid van die stichting. Ook zij kennen de reputatie van Stichting Onderdak.

Je kunt daar hier over lezen:

https://www.gelderlander.nl/arnhem/demonstratie-tegen-komst-zorgmijders-naar-paasbergflat-gaat-door~a0150ddf/

Constant Kusters die daar in de buurt woont en voorman is van de NVU, was ook aanwezig en sprak daar ook. Er wordt hier en daar gesuggereerd dat dit het een gezamelijke actie is georganiseerd door de SP en de NVU. Dit is absoluut niet het geval. Dat beeld klopt niet en willen wij niet laten bestaan.

De SP in Arnhem en verwerpt het gedachtengoed van de NVU. Dat hebben we altijd actief gedaan en zullen wij blijven doen.
Ook persoonlijk doet fractievoorzitter Gerrie Elfrink dat zéér duidelijk. In de bijlage hieronder tref je een voorbeeld daar van aan.

Fractievoorzitter Gerrie Elfrink was uitgenodigd door mensen uit de buurt die helemaal niets met de NVU te maken hebben. De actie zelf was ook niet georganiseerd door de NVU.

Hij heeft daar het verhaal van de SP vertelt, wat uiteraard ook duidelijk afwijkt van Kusters omdat het ons gaat om een veilige buurt én om goede zorg voor deze mensen, die ze niet krijgen van Stichting Onderdak.

Als je interesse hebt in dat verhaal kun je in de reportage  van EenVandaag daar meer over zien:

https://eenvandaag.avrotros.nl/item/zorginstellingen-onveilig-ex-gedetineerden-hebben-toegang-tot-harddrugs-en-wapens/

Of de uitzending van 24 mei van TV Gelderland bekijken.

https://www.omroepgelderland.nl/tv/programma/142817503/De-Week-van-Gelderland/aflevering/39058

Natuurlijk probeert Constant Kusters alles naar zichzelf toe te trekken, maar zo zit dat dus niet.

Wij hopen dat dit duidelijk is en dat de SP in Arnhem staat voor de belangen van bezorgde buurtbewoners en mensen die goede zorg verdienen en dat niet krijgen. Beide hebben niets met de NVU te maken.

Foto: SP / De Gelderlander

U bent hier