h

Spoedeisende Hulp voor Arnhemmers

6 augustus 2019

Spoedeisende Hulp voor Arnhemmers

Al vijf keer dit jaar was er een opnamestop op de Arnhemse spoedeisende hulp. Dat accepteert de SP niet. 'De spoedeisende hulp heet niet voor niets spoedeisend. Het kan toch niet zo zijn dat je rondjes moet rijden op zoek naar een plek als je met spoed zorg nodig hebt. Of dat het lang duurt voordat je geholpen kunt worden,’ zegt SP-raadslid Sarah Dobbe.

Extra schrijnend vindt Sarah het dat het ziekenhuis Rijnstate op dit moment druk bezig is met het sluiten van de poli-kliniek in Arnhem-Zuid en het bouwen van een nieuwe kliniek in Elst, om te kunnen concurreren met andere ziekenhuizen. Dobbe: 'Zorg is geen markt. Het ziekenhuis moet eerst zorgen voor genoeg plek in Arnhem om de nodige zorg te verlenen, in plaats van op een andere plek uit te breiden. Ze moeten zich bezig houden met goede zorg en niet met hun marktpositie of concurrentiepositie. Daar heeft een Arnhemmer met een spoedprobleem tijdens een opnamestop namelijk weinig aan.'

Ook wil Sarah dat er meer oog is voor de thuiszorg en de verpleeghuizen in Arnhem. 'Mensen moeten op dit moment onnodig lang in het ziekenhuis blijven, omdat er niet genoeg thuiszorg is zodat mensen naar huis kunnen zodra dat kan. Er zijn plannen om te bezuinigen op de zorg in Arnhem, dat is echt het laatste wat je moet doen.'

U bent hier