h

SP staat pal voor verpleeghuizen

6 juni 2020

SP staat pal voor verpleeghuizen

Door met zorgverleners en familieleden te praten werd duidelijk dat er corona besmettingen zijn in het Arnhemse verpleeghuis Waalstaete van zorginstelling Pleyade. Medewerkers vertelden ons dat zij een spreekverbod hadden gekregen. Ook gaven ze aan dat ze onbeschermd hun werk moesten doen en waren ze ontzettend bang. Familie wist van niks. De SP doorbrak de stilte en Pleyade heeft inmiddels bevestigd dat er inderdaad Corona besmettingen zijn.

Wij willen dat alle zorgverleners én de mensen voor wie zij zorgen goed beschermd zijn. In de Tweede Kamer vraagt de SP daar al vanaf het begin van de coronacrisis aandacht voor. Maar ook de SP in de gemeenteraad van Arnhem. Maar het college in Arnhem en de gemeenteraad wilden tot nu toe van niets weten. Onze vragen werden telkens niet beantwoord, en een voorstel om informatie te geven weggestemd. Niets willen weten en niets willen doen voor onze zorg, maar ondertussen wel applaudisseren. Dat kan natuurlijk niet. We mogen onze zorgverleners niet vergeten.  Dat begint met openheid en alle steun waar dat kan.

Kijk hier naar de berichtgeving in de media:

Hart van Nederland op 5 juni 2020: https://www.facebook.com/408987755826785/posts/3090534574338743/?vh=e&d=n

https://www.omroepgelderland.nl/nieuws/2452849/14-medewerkers-verzorgingstehuis-besmet-met-corona

https://www.omroepgelderland.nl/nieuws/2453008/We-staan-doodsangsten-uit-onrust-na-corona-uitbraak-in-verzorgingstehuis-Arnhem

U bent hier