h

Huurders en SP overhandigen zwartboek aan Volkshuisvesting

10 april 2021

Huurders en SP overhandigen zwartboek aan Volkshuisvesting

Foto: Sarah Dobbe en huurder Sjef Hamer onderweg naar Volkshuisvesting

Op vrijdag heeft een aantal huurders uit Immerloo samen met de Arnhemse SP een zwartboek aangeboden aan Volkshuisvesting. ‘Er zijn veel huurders met vocht en schimmelproblemen in huis. Kinderen hebben problemen met de ademhaling of de longen. Veel van de huizen zijn slecht en moeten echt flink worden opgeknapt,’ zegt SP-raadslid Sarah Dobbe.

De directeur van Volkshuisvesting, Liesbeth van Asten, heeft het zwartboek in ontvangst genomen. Naast klachten over schimmel en vocht, zijn er ook veel meldingen over tocht en kou, over ongedierte zoals muizen en ratten, afbrokkelende muren en de slechte staat en kwaliteit van de huizen. Huurders uit de Zilverschoonstraat, Zwanenbloemlaan, Slangenwortelstraat, Huissensestraat, Kalmoesstraat, Lisdoddelaan, Biezenlaan, Kroospad, Pijlkruidstraat en Wederikstraat hebben de meldingen gedaan.

Dobbe: ‘De huurders uit deze buurt voelen zich vergeten en niet serieus genomen. Bij grote schimmelproblemen krijgen ze ‘zet een raampje open’ als antwoord, of simpelweg het antwoord dat er niks aan gaat gebeuren en daar moeten ze het mee doen. Omdat er niet werd geluisterd hebben ze zich nu georganiseerd en pakken we het samen op. Met het zwartboek is duidelijk dat er een groot probleem is. Deze huurders verdienen een gezond huis.’

Tijdens de actie waren Dobbe en een van de huurders aanwezig bij Volkshuisvesting om het zwartboek te overhandigen. Verschillende huurders uit de buurt deden via videoverbinding hun verhaal, in verband met de coronamaatregelen. Volkshuisvesting heeft toegezegd om binnen twee weken met een reactie te komen op het zwartboek.

De Arnhemse SP zet zich in verschillende buurten van Arnhem samen met huurders in voor betere huizen en lagere huren. ‘We willen dat er een Arnhemse aanpak komt om schimmelhuizen aan te pakken. Het is bizar dat huurders moeten actievoeren voor iets dat normaal zou moeten zijn, een gezond en betaalbaar huis.’

Foto: Het zwartboek

U bent hier