h

Huurders Immerloo komen in actie

5 mei 2021

Huurders Immerloo komen in actie

Foto: SP

Een groep huurders uit Immerloo voerde samen met de SP actie voor het opknappen van hun huizen. Zij hebben de directeur van Volkshuisvesting gevraagd naar hun buurt te komen om zelf naar de problemen in de huizen te kijken. 

Volkshuisvesting heeft tijdens de actie toegezegd dat ze met alle huurders uit het eerder aangeboden zwartboek zo snel mogelijk huisbezoeken gaat doen om de klachten op te lossen. Ze maken daarvoor deze maand nog extra mensen vrij om dat te kunnen doen. Het is goed dat ze er nu serieus mee aan de slag gaan, want het is echt heel hard nodig. Maar we willen vooral zien dat er ook echt iets aan de klachten wordt gedaan. Pas dan zijn we tevreden, dus samen met de huurders gaan we heel goed meekijken dat de problemen ook echt worden opgelost. 

Eerder deze maand overhandigden de huurders samen met de SP een zwartboek aan de verhuurder. Huurders geven aan dat ze last hebben van schimmel, dat veel van de kinderen daardoor inmiddels luchtwegproblemen hebben. Mensen geven aan dat ze ziek worden van hun eigen huis.

Dit mogen we niet accepteren. We zetten ons in verschillende buurten van Arnhem samen met huurders in voor betere huizen en lagere huren. Uit deze actie wordt weer heel duidelijk waarom er een een Arnhemse aanpak nodig is om schimmelhuizen aan te pakken. Een gezond en betaalbaar huis zou normaal moeten zijn.

Foto: SP

U bent hier