h

SP doet voorstellen voor buitenspelen van Arnhemse kinderen

9 juni 2021

SP doet voorstellen voor buitenspelen van Arnhemse kinderen

Buitenspelen staat al lange tijd onder druk. Steeds minder kinderen spelen buiten en veel kinderen voldoen niet aan de richtlijn van voldoende bewegen. Sinds het ontstaan van de coronapandemie zijn kinderen nog veel minder aan het sporten en bewegen. De SP in Arnhem komt daarom vandaag, op Nationale Buitenspeeldag, met  voorstellen om het buitenspeelbeleid in Arnhem te verbeteren.

SP-raadslid Sarah Dobbe: ‘Het is zo belangrijk dat er voor alle kinderen, in hun eigen buurt een leuke speelplek is. En kinderen weten nu eenmaal zelf echt het beste wat een plek leuk maakt om te spelen, dus om kinderen aan het spelen te krijgen is het belangrijk dat zij ook worden betrokken hoe dat in hun buurt het beste kan.’ 

De SP wil onder meer dat er in alle buurten genoeg speelruimte is, en als een nieuwe wijk wordt gebouwd dat er minimaal 3 procent buitenspeelruimte komt. Ook wil de SP dat de gemeente, samen met kinderen en de buurt, gaat kijken hoe speeltuinen en speelruimten meer uitdagend en aantrekkelijk worden.

U bent hier