h

Beleggers aanpakken

1 september 2021

Beleggers aanpakken

De SP wil beleggers op de Arnhemse woningmarkt aan te pakken. Want huizen zijn om in te wonen en niet om winst mee te maken. Lees hier het opinieartikel van Gerrie Elfrink, onze fractievoorzitter en lijsttrekker voor de komende verkiezingen:

Link

Een voorstel van de SP om instemmingsrecht voor huurders te regelen bij verkoop van hun woning is in de gemeenteraad aangenomen. Dat is alvast een grote en unieke stap! Ook is ons voorstel aangenomen om te zorgen dat we op 1 januari opkoopbescherming tegen beleggers kunnen invoeren. Dan gaat een nieuwe wet in die het eindelijk mogelijk gaat maken om beleggers te weren die Arnhemse woningen willen kopen. Hard nodig en door dit voorstel kan Arnhem daar direct mee aan de slag.

U bent hier