h

Geen beleggershuur in Kronenburg

1 september 2021

Geen beleggershuur in Kronenburg

De gemeente heeft samen met vastgoedmagnaat Amvest en winkelmagnaat Wereldhave een plan gemaakt voor 1100 woningen in Kronenburg en een extra parkeergarage. Het is goed dat er eindelijk stappen worden gezet om woningen te bouwen, want de woningnood is hoog. Maar deze plannen zijn vooral goed voor Wereldhave en Amvest - als belegging. Het gaat namelijk om beleggershuur, en niet om de betaalbare huur en koopwoningen waar Arnhemmers een grote behoefte aan hebben. De belangen van de buurt of de stad zijn niet meegenomen. De buurt is zelfs helemaal niet betrokken. Daarom komen zij in actie, en natuurlijk steunt de SP hen! 

Het is terecht dat de buurt betrokken wordt bij de plannen. Er zijn al honderden handtekeningen opgehaald in de buurt. Woon je in Kronenburg maar heb je ons gemist aan de deur? De petitie van de buurt is ook digitaal te tekenen: Link

U bent hier