h

Arnhemmers gaan naar Woonprotest op 17 oktober

10 oktober 2021

Arnhemmers gaan naar Woonprotest op 17 oktober

Foto: SP

Op 17 oktober is de landelijke Woonopstand in Rotterdam. Uit Arnhem zullen ook mensen naar Rotterdam vertrekken om deel te nemen aan het protest. De SP vindt het belangrijk dat ook mensen uit Arnhem kunnen deelnemen, ondanks de afstand tot Rotterdam. Daarom wordt vanuit Arnhem ook een bus ingezet richting het Woonprotest.

Arnhems SP afdelingsvoorzitter Sarah Dobbe: ‘Een tekort aan betaalbare woningen, hoge huren, wachtlijsten, achterstallig onderhoud, huisjesmelkers die flink geld verdienen. De wooncrisis raakt ons allemaal. Ook mensen in Arnhem. Daarom is het belangrijk dat we op 17 oktober van ons laten horen.’

De SP voert in Arnhem al langere tijd actie samen met huurders tegen achterstallig onderhoud, de aanpak van schimmelhuizen en het aanpakken van beleggers. In zowel Malburgen en Presikhaaf maakte de partij meerdere zwartboeken met honderden klachten van huurders, en voerde ze samen met huurders actie. Dobbe: ‘Het is mooi dat door deze acties nu ernstige problemen worden opgelost. Maar het is belangrijk dat de échte oorzaken van de problemen worden aangepakt. Want er zit niet alleen schimmel in de huizen, maar er zit schimmel in het systeem. Onze volkshuisvesting is een woning’markt’ geworden om geld mee te verdienen, en dat moet stoppen.’

De afgelopen maanden meldden mensen uit het hele land ruim 1000 verhalen bij de SP voor een landelijk zwartboek over de wooncrisis. De verhalen zijn schrijnend. De woningnood wordt erger en de huizen duurder en slechter. De SP pleit onder meer voor het afschaffen van de verhuurderheffing (een oneerlijke belasting voor huurders), meer betaalbare woningen en het aanpakken van beleggers die huizen opkopen als verdienmodel, en daarmee wonen onbetaalbaar maken voor veel mensen. 

Aanmelden voor Woonprotest kan via sp.nl/woonopstand

Foto: SP

Reactie toevoegen

U bent hier