h

Wij accepteren geen straatintimidatie in Arnhem

2 november 2021

Wij accepteren geen straatintimidatie in Arnhem

Tweederde van de vrouwen en meisjes in Arnhem krijgt te maken met seksueel overschrijdend gedrag op straat. ‘Dat is een enorm probleem. Vrouwen naroepen en uitmaken voor hoer, in het nauw drijven of achtervolgen, vrouwen die met de sleutels in de hand over straat lopen, het is niet normaal. Straatintimidatie maakt vrouwen en meisjes onvrij en dat moet afgelopen zijn,’ zegt SP raadslid Sarah Dobbe. Zij dient samen met D66 en de VVD een initiatiefvoorstel in om een lokaal verbod te regelen. 

Daarmee wordt Arnhem de eerste stad in Gelderland die straatintimidatie strafbaar stelt via een lokaal verbod, in afwachting op landelijke wetgeving tegen straatintimidatie. Landelijke wetgeving volgt naar verwachting na 2023. 

Al eerder nam de SP, samen met D66, het voortouw om een lokale aanpak tegen staratintimidatie te maken, waaronder een meldpunt, voorlichting en een aanpak op Arnhemse scholen.

U bent hier