h

Opknappen Blauwe Golven kost 10 mln euro, en dat is vanaf vandaag te zien.

21 april 2022

Opknappen Blauwe Golven kost 10 mln euro, en dat is vanaf vandaag te zien.

Foto: SP

Tien miljoen euro. Zoveel kost het opknappen van de Blauwe Golven die momenteel dienst doen als parkeerplaats in Arnhem. Dit bedrag staat echter niet vermeld op het informatiebord over de werkzaamheden bij de Blauwe Golven. De SP nam daarom vandaag het initiatief om zelf het bedrag van de kosten van 10.000.000 euro op het informatiebord te plaatsen. 

SP fractievoorzitter Gerrie Elfrink: ‘Wij vinden dat je als gemeente transparant moet zijn over hoe het geld wordt uitgegeven, en wat gemaakte keuzes kosten. Het zou normaal moeten zijn dat de kosten op informatieborden erbij worden gezet. Omdat het stadsbestuur dat nog niet doet, doen wij het nu zelf. Het is belangrijk dat elke Arnhemmer kan zien hoeveel dit prestigeproject hen kost. Het is tien miljoen euro aan geld van Arnhemmers dat aan deze grauwe parkeerplaats wordt uitgegeven.’

De SP vindt transparantie heel belangrijk. ‘Het vertrouwen in de politiek is historisch laag. Minder dan de helft van de Arnhemmers is naar de stembus gegaan. Juist daarom moet de politiek laten zien welke keuzes er worden maakt en wat dat de Arnhemmer kost. Zeker als het 10 miljoen euro kost, in een tijd dat de prijzen enorm stijgen, en bezuinigingen op de jeugdzorg, de ouderenzorg en bijvoorbeeld ons openbaar vervoer dreigen.’ 

De SP hoopt met deze actie niet alleen duidelijkheid te geven aan de Arnhemmer hoeveel het opknappen van de Blauwe Golven hen kost, maar dat het stadsbestuur voortaan ook actief meer openheid naar de Arnhemmer geeft over kosten.

U bent hier