h

Gooi Plattenburg niet plat

1 juni 2022

Gooi Plattenburg niet plat

Foto: Willem Verbeten

SP Arnhem komt in actie met bewoners van de wijk Plattenburg. Hun wijk wordt gesloopt. Niet omdat de huizen slecht zijn of de buurt niet goed is, maar omdat het college 'in het algemeen belang' huizen wil slopen om meer huizen te bouwen. De wethouder noemde de buurt eerder Klein België. bewoners adopteerden dat als geuzennaam, en riepen de onafhankelijkheid uit. 

Vanavond neemt de gemeenteraad in Arnhem het definitieve besluit over de toekomst van de 150 woonhuizen buurt en de honderden buurtbewoners. De SP steunt de buurt. Dit besluit raakt niet alleen de honderden Arnhemmers die er wonen, maar gaat heel Arnhem aan. Als dit bij deze buurt gebeurt, wie is dan de volgende? De SP stelde er in Den Haag Kamervragen over.

Een buurt, een gemeenschap, een thuis of een huis. Dat breek je niet af. Als dit besluit wordt gesteund laat dit nieuwe gemeentebestuur van GroenLinks, PvdA, Partij voor de Dieren, Arnhem Centraal, Volt en D66 als eerste daad van leiderschap honderden Arnhemmers in de kou staan. De SP zal deze buurt blijven steunen.  

Foto: Willem Verbeten
Foto: Willem Verbeten

Foto: Willem Verbeten

Foto: Willem Verbeten

Foto: Willem Verbeten

U bent hier