h

Verbied gokreclames in Arnhem

1 juli 2022

Verbied gokreclames in Arnhem

Sinds oktober vorig jaar is online gokken legaal en zijn gokreclames enorm toegenomen. Hierdoor neemt het aantal gokverslaafden toe, en dat zal ook in Arnhem zo zijn. De SP doet, samen met de ChristenUnie, een voorstel om gokreclames in de Arnhemse buitenruimte te verbieden.

Behandelaars van verslavingskliniek Connection SGGZ waarschuwen dat er een recordhoeveelheid gokverslaafden op ons afkomt, en dat gokreclames hier een belangrijke rol in spelen. De landelijke politiek is bezig met een verbod op gokreclames, maar dat gaat ons te langzaam. We vrezen dat door deze reclames problemen met gokverslaving ontstaan waar mensen nog lang last van hebben.

SP-raadslid Sarah Dobbe: 'Deze gokbedrijven maken megawinsten over de ruggen van kwetsbare mensen. Ze pompen nu vele miljoenen in reclame om mensen te laten gokken. Reclame hiervoor hoeven we niet te zien in de Arnhemse straten.'

U bent hier