h

Tentoonstelling over toeslagenschandaal naar Arnhem

13 oktober 2022

Tentoonstelling over toeslagenschandaal naar Arnhem

Foto: SP

Weggecijferd. Teruggevochten. Zo heet de bijzondere tentoonstelling van foto’s van gedupeerde ouders in het toeslagenschandaal, geportretteerd door fotograaf Bert Teunissen. De tentoonstelling komt op initiatief van de SP naar Arnhem en wordt op 19 oktober om 16.30 uur geopend door burgemeester Ahmed Marcouch. Fotograaf Bert Teunissen zal ook bij de opening aanwezig zijn. De foto’s zullen een maand lang staan op het Audrey Hepburnplein in het centrum van Arnhem.

SP-afdelingsvoorzitter Sarah Dobbe: ‘Deze tentoonstelling over het toeslagenschandaal laat het onmenselijke karakter van het huidige systeem zien. Een systeem waarin mensen slechts cijfers zijn en ook zo behandeld worden. Het is belangrijk om een gezicht te geven aan mensen die gedupeerd zijn in dit schandaal. Een overheid die niet de bondgenoot is van mensen, maar tegenover mensen staat, dat mogen we nooit normaal vinden.’ In Arnhem zijn ruim 600 gezinnen gedupeerd in het toeslagenschandaal.

Meer informatie over Weggecijferd: Teruggevochten

U bent hier