h

Lilian Marijnissen in Arnhem vanwege de gestegen energierekening

14 januari 2023

Lilian Marijnissen in Arnhem vanwege de gestegen energierekening

Foto: SP

De Geitenkamp in Arnhem kent de hoogste energiearmoede van de stad. Een op de vijf huishoudens kan de energierekening niet meer betalen - en dat was al zo voordat de energierekening steeg. Deze zaterdag kwam Lilian Marijnissen, fractievoorzitter van de SP, naar Arnhem om met mensen in de Geitenkamp in gesprek te gaan over de energierekening en de volkspetitie om de energie weer te nationaliseren. Samen met een grote groep SP’ers hees Marijnissen een vlag met het logo van Vattenfall, waarvan de kleuren symbolisch waren veranderd in de kleuren van de Gelderse vlag.  

“Terwijl in veel huizen mensen hun verwarming nauwelijks aan durven zetten omdat ze de rekening niet kunnen betalen, maken energiebedrijven miljarden winst. Voor de privatisering hadden veel provincies zeggenschap over de energie. De Provinciale Statenverkiezingen op 15 maart zijn daarom een belangrijk moment: pakken we onze energie terug en verlagen we de energierekening? Of blijven we voor de winsten van de aandeelhouders van de energiebedrijven betalen?,” zegt SP-fractievoorzitter Marijnissen.  

De SP gaat op de Superzaterdag met mensen in gesprek. Sarah Dobbe, afdelingsvoorzitter van de Arnhemse SP: “In Arnhem kunnen veel mensen de rekening niet meer betalen. De verwarming blijft uit. Het is onrechtvaardig dat commerciële bedrijven nu flinke winsten maken terwijl mensen de rekening niet meer kunnen betalen. Vattenfall heeft zelfs ook de prijzen verhoogd van het Arnhems warmtenet. Waarom? Dit kan en moet anders. Laat dit geld worden ingezet om de rekening voor Arnhemmers te verlagen, niet om meer winst te maken.”

De volkspetitie van de SP is inmiddels al meer dan 100 duizend keer getekend. Het is een opmaat naar het Volksprotest dat de SP op 11 februari organiseert op het Beursplein in Amsterdam. De SP organiseert ook vanuit Arnhem en andere plekken in Gelderland bussen richting het protest.

Aanmelden voor de bus voor het Volksprotest op 11 februari kan via arnhem@sp.nl.

Foto: SP

Foto: SP

Foto: SP

U bent hier