h

SP succes: meer rechten voor huurders tegen schimmelhuizen

4 januari 2023

SP succes: meer rechten voor huurders tegen schimmelhuizen

Al jaren strijdt de SP samen met huurders tegen ongezonde en slechte huizen. “Soms slapen Arnhemse kinderen in slaapkamers met schimmel op de muren. En de verhuurder die zegt dat mensen dan maar een raampje open moeten zetten. Nu krijgen Arnhemse huurders door voorstel en strijd van de SP meer rechten. Dat is heel erg goed en hard nodig,” zegt Sarah Dobbe, voorzitter van de SP in Arnhem. Op voorstel van de SP komt er een onafhankelijk schimmel expert die Arnhemse huurders gratis kunnen inzetten als er schimmel is in huis en de verhuurder daar niks aan wil doen.

Dit is een mooi succes in de strijd van huurders om serieus genomen te worden. De SP voerde op verschillende plekken in Arnhem al actie tegen ongezonde huizen. Honderden huizen in Presikhaaf en Malburgen werden de afgelopen jaren na acties opgeknapt. Ook tourde de SP met het eerste Schimmelmuseum van Nederland door Arnhem om aandacht te vragen voor schimmelhuizen.

“Verhuurders die blijven weigeren om ongezonde schimmelhuizen op te knappen kunnen er nog altijd op rekenen dat de SP de huurders blijft steunen in hun strijd voor een gezond huis”, zegt Dobbe. “Dat is onze SP politiek, samen met mensen strijden we voor verbetering in Arnhem. Dat is nu harder nodig dan ooit.”

U bent hier