h

Vakantiepark Arnhem

23 juli 2023

Vakantiepark Arnhem

Tientallen Arnhemse gezinnen met kinderen die in onzekerheid permanent wonen op een camping, eerder ook nog tussen honderden Oost Europese arbeidsmigranten. Arnhemse ouders met kinderen die door de campingeigenaar op straat werden gezet of verplicht moesten verhuizen. Al jaren geleden waren er berichten over camping Arnhem dat ‘zware jongens met knuppels op het terrein rondliepen op zoek naar iemand. Daarnaast waren er steekpartijen. En in dat decor spelen kinderen.’ Dit soort onmenselijke situaties mogen we niet accepteren. De SP in Arnhem vraagt al jaren om een oplossing en wil dat de gemeente een woonbuurt maakt van de camping, als er nu toch al mensen wonen.

‘Omdat de campingeigenaar ondertussen een realityster is geworden betekent niet dat Arnhemmers de dupe mogen zijn. Er wordt geld verdiend over de ruggen van kwetsbare Arnhemmers. Geld mag nooit boven mensen gaan. Nu blijkt ook nog dat er een ernstig gevaar bestaat dat het park gebruikt wordt voor het plegen van strafbare feiten is de horecavergunning eindelijk ingetrokken. Criminele activiteiten, ondermijning en criminelen in Arnhem moeten worden aangepakt,’ zegt SP raadslid Dobbe.

Campingbaas Gillis wist al in maart(!) dat de vergunning voor de horeca zou worden ingetrokken. Toch heeft hij mensen die hun vakantie boekten daarover niks verteld, en gewoon de volle mep laten betalen. Nu neemt hij nog steeds nieuwe boekingen aan zonder dat hij mensen vertelt dat er geen horeca is. Bij een bezoek aan de camping bleek dat de campingeigenaar ook weer lak had aan dit verbod. De fractie maakte er een filmpje van.

De SP wil dat de misstanden stoppen, dat Arnhemmers eindelijk worden beschermd en dat van de camping een woonbuurt worden gemaakt. ‘Er wonen nog steeds Arnhemmers op de camping en er hebben jarenlang honderden mensen gewoond. Zet er dan fatsoenlijke huizen waar neer waar Arnhemmers zo veel behoefte aan hebben en maak er een woonbuurt van,’ zegt Dobbe.

U bent hier