h

Nu de mensen

2 september 2023

Nu de mensen

Een grote SP is hard nodig en de enige garantie om te zorgen dat er echte sociale verandering komt en de groeiende tweedeling wordt aangepakt. Niet alleen in Arnhem maar ook in de Tweede Kamer. Ons concept programma is gepubliceerd, vol goede ideeën, dat vind je alvast hier.

Maar liefst drie Arnhemmers staan op de concept kandidatenlijst van de SP voor de verkiezingen op 22 november. Op nummer 6 van de conceptlijst staat Sarah Dobbe. Sarah is al jaren actief in onze afdeling, en komt bijvoorbeeld samen met huurders en andere SP’ers in actie voor betere huizen. Ook zet ze zich onder meer in voor een kindtandarts en tegen straatintimidatie van meisjes en vrouwen in Arnhem. Ze is gemeenteraadslid voor de SP in Arnhem en kwam eerder met de FNV in actie samen met de medewerkers in de thuis- en verpleeghuiszorg. Hier kun je een mooi interview in de Gelderlander lezen.

Op nummer 11 staat Gerrie Elfrink. Gerrie is al sinds 1999 lid van de SP en heeft zich de afgelopen tijd samen met bewoners ingezet tegen de sloop van de buurt Schaapsdrift en tegen dure prestigeprojecten als de renovatie van het stadstheater voor 80 miljoen euro en de Blauwe Golven - een kunstparkeerplaats waar voor ruim 12 miljoen euro nieuw beton wordt neergelegd. Hij was eerder leraar op het VMBO, is jarenlang wethouder in Arnhem geweest en is momenteel fractievoorzitter voor de SP in Arnhem. Ook werkt hij als penningmeester voor de landelijke partij.

Op nummer 49 staat beroemd jazzdrummer en componist Pierre Courbois!

Wij zijn er klaar voor! Wil jij helpen met de campagne? Stuur dan een mailtje aan arnhem@sp.nl

U bent hier