h

SP-succes! Leerlingen uit Malburgen krijgen een gymzaal in de buurt van hun school

9 februari 2024

SP-succes! Leerlingen uit Malburgen krijgen een gymzaal in de buurt van hun school

Foto: SP

Een voortslepende kwestie is woensdagavond 7 februari eindelijk beslecht: leerlingen van Het Mozaïek en de Parcivalschool uit Malburgen kunnen weer gymmen. Het voorstel van de SP-fractie om een verplaatsbare gymzaal aan te schaffen werd unaniem door de gemeenteraad aangenomen. Hierdoor kunnen de leerlingen uit Malburgen weer gymlessen krijgen in de buurt van hun school. SP-raadslid Noud Roelen: “Het heeft lang geduurd. Te lang. Maar dit is fantastisch nieuws voor de kinderen uit Malburgen.”

Nadat hun gymzaal in juni 2023 plotsklaps door het stadsbestuur werd gesloten, kwamen leerlingen meermaals in actie. Zo spraken zij in december de gemeenteraad toe en organiseerden ze eind januari een gymles in het gemeentehuis, waar ook burgemeester Ahmed Marcouch aan meedeed. De SP-fractie vroeg een debatverzoek aan om deze prangende kwestie weer aan de orde te stellen en tot een oplossing te komen. En met succes.

Onder toeziend oog van de directeuren van Het Mozaïek, Carola Peters en Thomas Theloesen, werd duidelijk dat de kritiek van de SP op de werkwijze van het stadsbestuur breed werd gedeeld. Uiteindelijk schaarden alle partijen in de gemeenteraad zich achter het voorstel van de SP om een verplaatsbare gymzaal aan te schaffen, zodat leerlingen weer kunnen gymmen in de buurt van de school. “Het team is superblij en we zijn onwijs dankbaar”, aldus Thomas Theloesen. Roelen: “Het is geweldig hoe de leerlingen gestreden hebben voor hun recht om te kunnen gymmen. En prachtig dat wij als SP-fractie dit dan in de gemeenteraad af hebben kunnen maken.”

U bent hier