h

Vakbond AOB en Arnhemse SP lanceren petitie voor inspraak Arnhemse leraren

22 maart 2024

Vakbond AOB en Arnhemse SP lanceren petitie voor inspraak Arnhemse leraren

De Algemene Onderwijsbond (AOB) en de Arnhemse tak van de SP starten gezamenlijk een petitie om meer inspraak voor Arnhemse leraren te eisen. De huidige Arnhemse Onderwijsagenda is de reden dat de grootste onderwijsbond en de lokale SP-afdeling de handen ineenslaan. De beroepsgroep is nu gepasseerd en wordt zelfs niet genoemd in de Onderwijsagenda: de woorden 'leraar' of 'docent' komen er zelfs helemaal niet in voor. "Onbestaanbaar en onbegrijpelijk", aldus SP-raadslid Noud Roelen. Philippe Abbing, rayonbestuurder voor de AOB, stelt: "Een onderwijsagenda zonder de beroepsgroep erin te kennen, dat kan toch niet?".

In de Onderwijsagenda worden de speerpunten voor het Arnhemse Onderwijs vastgelegd. Deze is nu opgesteld door het stadsbestuur, in samenwerking met de Arnhemse onderwijsbestuurders. Het resultaat ervan is dat de leraar niet wordt genoemd, terwijl deze Onderwijsagenda een uitgelezen kans is om een wervend perspectief voor (toekomstige) leraren in Arnhem te schetsen. Een gemiste kans dus. De AOB en de SP willen dit met deze petitie rechtzetten. De lokale SP zal tijdens de volgende raadsvergadering op 27 maart dan ook een tweetal voorstellen doen om de positie van de leraar in de Onderwijsagenda te waarborgen.

Door gezamenlijk op te trekken, willen de AOB en de SP de positie van de Arnhemse leraar versterken en het lerarenberoep op een voetstuk plaatsen. Roelen: "Met het oog op het enorme lerarentekort moeten we zo'n Onderwijsagenda aangrijpen om de schoonheid van het beroep te benadrukken. Nu wordt de beroepsgroep vergeten. Dat willen we rechtzetten."

Ondertekenen van de petitie kan hier.

U bent hier