h

Politiek Café in Arnhem: wapens voor vrede?

12 mei 2024

Politiek Café in Arnhem: wapens voor vrede?

Op vrijdagavond 24 mei organiseert de Arnhemse SP een Politiek Café. De titel van dit politiek café is ‘Wapens voor vrede?’, waarmee de lokale SP aangeeft het gesprek te willen voeren over de situatie in de wereld: het geweld in o.a. Israël, Gaza, Iran, Oekraïne en Soedan. Hiervoor zijn boeiende sprekers uitgenodigd, onder andere: lijsttrekker voor de Europees Parlementsverkiezingen, Gerrie Elfrink, Tweede Kamerlid Sarah Dobbe en hoogleraar en publicist Ewald Engelen. Dit eerste politiek café in een reeks vindt plaats in Theater Het Hof. Iedereen is welkom en de entree is gratis.

“We leven in onrustige tijden, waarin oorlog en geweld op veel plekken de kop opsteken. Dat doet wat met mensen, zeker ook in Arnhem, waar de herinnering aan de Tweede Wereldoorlog en de Slag om Arnhem altijd dichtbij is. Wij willen als lokale SP-afdeling dan ook het gesprek hierover faciliteren. Daarom organiseren wij deze avond.”, aldus afdelingsvoorzitter Noud Roelen.

Het Politiek Café op 24 mei kent een gevarieerd programma. Er zal een afwisseling zijn van korte lezingen, veel ruimte voor interactie met het publiek, vragen en discussie en daarnaast een cultureel intermezzo. Roelen: “We zijn blij met dit programma en zeker met de sprekers: bekende namen die garant staan voor prikkelende ideeën. We verwachten dan ook vele geïnteresseerde gasten.” Het programma begint om 19.30u en zal tot ongeveer 22.00u duren.

Politiek Café in Arnhem - wapens voor vrede?
Locatie: Theater Het Hof (Boekhorstenstraat 58)
Inloop vanaf 19.00u, start om 19.30u
Entree is gratis

U bent hier