h

Nieuw op de lijst Sarah Dobbe

24 januari 2018

Nieuw op de lijst Sarah Dobbe

Foto: SP
Op 21 maart kiest Arnhem een nieuwe gemeenteraad, ook de kandidatenlijst van de Arnhemse SP kent een aantal nieuwe gezichten. Lees hier onder een kennismaking met een van hen.

'Je ziet dat de ongelijkheid steeds groter wordt. De topmannen verdienen inmiddels 171 keer zoveel als de gemiddelde werknemer in Nederland. Dat mogen we nooit normaal gaan vinden', zegt Sarah Dobbe, die als hoogste nieuwe binnenkomer op de derde plek van de SP kandidatenlijst in Arnhem staat.

Ze is 38 jaar, heeft twee zoons, een drukke baan, maar is toch elke week op straat in Arnhem te vinden. De deuren langs in Malburgen, omdat mensen daar geklaagd hebben over schimmel in de huizen. Of een bijeenkomst in Presikhaaf omdat bewoners klagen over ratten en muizen. In beide gevallen schiet de woningcorporatie flink tekort. Ook trekt ze samen met bewoners op richting de gemeente voor een speeltuin in de Laar Oost.

'Mensen die in huizen wonen met te hoge huren, met achterstallig onderhoud doen dat vaak al jaren. Ze weten heus wel dat het niet klopt, maar ze worden niet serieus genomen. Mensen hebben de hoop verloren dat het ook anders kan. Ze denken 'ze luisteren toch niet naar ons'. Maar het kan wél anders. Als mensen zich organiseren, samen een vuist maken en van zich laten horen, dan kan er ineens van alles. Dat vind ik mooi,' zegt Sarah.

De ervaring om dit te doen heeft Sarah in ieder geval. Jarenlang heeft ze voor de vakbond gewerkt, met thuiszorgers en verpleeghuis medewerkers. Ze is onderhandelaar geweest van de grootste cao van Nederland. Maar ook heeft ze jarenlang in Cambodja gewerkt, waar ze samen met Cambodjanen heeft geknokt voor landrechten.

'Arnhem is een prachtige stad, ik woon er al bijna mijn hele leven. Maar sommige dingen moeten gewoon beter. Andere dingen gaan goed maar kunnen nóg beter', aldus Sarah. 'Vanuit de gemeenteraad kunnen we samen met Arnhemmers veel bereiken, voor goede zorg, gezond wonen, en goed werk.'

U bent hier