h

Blog alle

8 oktober 2018

Dubbele financiële klimaatstrop dreigt voor Arnhemmers

Door een onrechtvaardige verdeling van klimaatkosten dreigen huurders en huiseigenaren flink financieel de dupe te worden, vreest de SP in Arnhem. 'Een stijgende energierekening, dure aanpassingen aan huis die huiseigenaren zelf moeten betalen en miljoenen euro's belasting voor woningcorporaties die via hogere huren worden teruggehaald. Dit zijn de plannen die er nu liggen,' zegt SP raadslid Sarah Dobbe. Ze vraagt om actie van het Arnhemse college.

Lees verder
18 april 2018

Zorg om mensen met afstand tot de arbeidsmarkt

Met de invoering van de Participiatiewet ging de deur voor de Sociale Werkvoorziening in 2015 op slot. Er konden geen nieuwe mensen meer instromen, terwijl er al een wachtlijst was van 20.000 mensen. De bedoeling was dat mensen met een beperking tot de arbeidsmarkt in reguliere bedrijven en organisaties gingen werken. Van gemeenten werd verwacht 30.000 beschutte werkplekken te regelen. Nu de balans is opgemaakt blijken dit er landelijk slechts 735 te zijn. Veel mensen zitten nu thuis zonder werk.

Lees verder
15 maart 2018

Een gesprek in de huiskamer

De SP organiseert deze week door het hele land huiskamer gesprekken. Op woensdag avond kwam een groep Arnhemmers op de koffie bij SP lijsttrekker Gerrie Elfrink. Een mooie gelegenheid om door te spreken over hoe het gaat met de stad.

Lees verder
13 maart 2018

ROOD Arnhem in actie tegen Shell

ROOD Arnhem was afgelopen zondag 11 maart in actie gekomen uit solidariteit met getroffenen door de aardbevingen in Groningen. Sinds eind januari voeren verschillende ROOD afdelingen in Nederland actie tegen Shell. Want er moet een noodfonds komen om de kosten te dekken voor de schade van de aardbevingen in de provincie Groningen. In februari heeft een groep ROOD jongeren 7000 handtekeningen overhandigd bij het Hoofdkantoor in Den Haag.
Helaas heeft dit niet geholpen, daarom kwam ROOD Arnhem in actie toen minister-president Mark Rutte in kader van de gemeenteraadsverkiezingen naar Stan & Co in Arnhem kwam afgelopen zondag.

Foto: SP
Lees verder
10 maart 2018

UITVOERING MOTIE BESCHIKKINGEN BLIJFT STEVIG OVEREIND

In november 2016 diende de SP de motie “Rechtsbescherming voor alle Arnhemse inwoners d.m.v. beschikking Wmo/Jeugdzorg” samen met het CDA en Arnhem Centraal in. Deze motie vroeg om gelijke rechtsbescherming van alle inwoners door het geven van een beschikking aan iedereen die een Wmo- of Jeugdzorgaanvraag doet. Een beschikking is een rechtsgeldig schriftelijk besluit. Daarin staat gemotiveerd of en voor welke periode de gevraagde hulp is toegekend . Als de inwoner het hiermee niet eens is kan deze hiermee bezwaar maken. Iedereen heeft het wettelijke recht om bezwaar of beroep aan te tekenen.

Lees verder
9 maart 2018

Tweede Kamerlid Beckerman bezoekt huurders in Arnhem

Zaterdag is SP Tweede Kamerlid Sandra Beckerman in Arnhem. Beckerman zal met huurders spreken die wonen in een huis met grote problemen met achterstallig onderhoud. Ook zal ze de eerste resultaten van het stadsbreed woononderzoek in Arnhem in ontvangst nemen om mee te nemen naar de Tweede Kamer.

Lees verder
8 maart 2018

SP'ers op de bres voor huurders Woningbouwvereniging Ambtenaren

Op zaterdag 3 maart hebben Arnhemse SP'ers -waaronder wethouder wonen Geert Ritsema- actie gevoerd in de wijk Sonsbeek. We belden aan bij huurders van de Woningbouwvereniging voor Ambtenaren (WBVA) en gingen met hen in gesprek. Daarbij hoorden we schrijnende verhalen over slecht onderhoud, willekeur en zelfs intimidatie.

Lees verder
7 maart 2018

Graag een toegankelijke mobiele stembus

Martijn van Butselaar (SP Arnhem) en Bram Derix (Arnhem Centraal) en schrokken beide van het bericht dat de gemeente Arnhem van plan is om een antieke stadsbus te laten rijden, als stembus. Volgens hun sla je dan compleet de plank mis, want juist voor de doelgroep (mindervaliden en ouderen) is deze bus niet toegankelijk.

Lees verder
27 februari 2018

In actie met huurders uit Malburgen

Gisteren heeft een groep huurders van Volkshuisvesting uit de wijk Malburgen een petitie aangeboden namens ongeveer 80 medehuurders. De groep huurders heeft al langere tijd last van achterstallig onderhoud, vocht en schimmel. Helaas werden de individuele huurders tot nu toe niet gehoord door Volkshuisvesting.

Lees verder

Pagina's

U bent hier