h

Blog Paulien Lunter

18 april 2018

Zorg om mensen met afstand tot de arbeidsmarkt

Met de invoering van de Participiatiewet ging de deur voor de Sociale Werkvoorziening in 2015 op slot. Er konden geen nieuwe mensen meer instromen, terwijl er al een wachtlijst was van 20.000 mensen. De bedoeling was dat mensen met een beperking tot de arbeidsmarkt in reguliere bedrijven en organisaties gingen werken. Van gemeenten werd verwacht 30.000 beschutte werkplekken te regelen. Nu de balans is opgemaakt blijken dit er landelijk slechts 735 te zijn. Veel mensen zitten nu thuis zonder werk.

Lees verder
10 maart 2018

UITVOERING MOTIE BESCHIKKINGEN BLIJFT STEVIG OVEREIND

In november 2016 diende de SP de motie “Rechtsbescherming voor alle Arnhemse inwoners d.m.v. beschikking Wmo/Jeugdzorg” samen met het CDA en Arnhem Centraal in. Deze motie vroeg om gelijke rechtsbescherming van alle inwoners door het geven van een beschikking aan iedereen die een Wmo- of Jeugdzorgaanvraag doet. Een beschikking is een rechtsgeldig schriftelijk besluit. Daarin staat gemotiveerd of en voor welke periode de gevraagde hulp is toegekend . Als de inwoner het hiermee niet eens is kan deze hiermee bezwaar maken. Iedereen heeft het wettelijke recht om bezwaar of beroep aan te tekenen.

Lees verder
29 januari 2018

Wijkteam leefomgeving gaat armoede gericht te lijf

Recent heeft de SP een bezoek gebracht aan het wijkteam Leefomgeving Noord-Oost. Hier werden we bijgepraat over de dagelijkse praktijk. Het team gaf een inkijkje over hoe verschillende problematiek wordt opgepakt. Hierbij werd duidelijk dat de verschillende betrokken op een actieve manier samenwerken. Zo werkt dit wijkteam zeer nauw samen met de sociale wijkteams. Ook is er een opbouwwerker bij betrokken.

Lees verder
1 november 2017

TOEZEGGING WETHOUDER MELDPUNT ZORGFRAUDE

Maandag 23 en 30 oktober jl heeft de gemeenteraad vergaderd over de begroting. Wat het thema zorg betreft heeft Paulien Lunter er namens de SP 1 actueel punt uitgelicht, dat wat ons betreft extra aandacht verdient: ZORGFRAUDE!

Lees verder
26 september 2017

Altijd recht op een beschikking, zo eenvoudig is dat!

Op 25 september j.l. is de SP motie ‘Beschikkingsrecht’ met steun van 6 andere partijen ingediend en met grote meerderheid aangenomen.

Lees verder
18 september 2017

Zorgfraude onacceptabel; beter voorkomen dan genezen! De SP zit er bovenop!

In Nederland komt fraude met het Persoons Gebonden Budget (PGB) regelmatig voor.  Net als de SP vindt ook de gemeente Arnhem dat zorgfraude keihard aangepakt moet worden. De gemeente Arnhem doet dat echter pas NA melding van slachtoffers. De SP vindt dat fraude VOORAF moet worden voorkomen.  

Lees verder
18 september 2017

Website "Zodoenwehetinarnhem" door gemeente gestopt na vele vragen SP over fraudegevoeligheid

Hulpverleningsorganisaties konden hun organisatie zonder strenge screening op betrouwbaarheid plaatsen op de website "Zodoenwehetinarnhem.nl" . De SP heeft sinds 2016 diverse vragen gesteld over de betrouwbaarheid van deze site. Ook achter de schermen hebben SP-gemeenteraadsleden Paul Kusters en Paulien Lunter hierover veel contact gehad met de ambtenaren.

Lees verder
12 juni 2017

Haute couture van restpartijen

Donderdag 7 juni namen 4 Arnhemse gemeenteraadsleden deel aan een modeshow georganiseerd door OKA en Vice Versa in het Posttheater. Zij showden kleding van Arnhemse modeontwerpers. De SP vindt het belangrijk om Arnhemse ontwerpers en dus modecreaties van eigen bodem te ondersteunen. SP-gemeenteraadslid  Paulien Lunter droeg kleding van Studio Bolder. Deze kleding is gemaakt van niet gebruikte restpartijen. Alle ontwerpers zijn actief in het modekwartier. Er was veel belangstelling, bijna 200 toeschouwers woonden deze bijzondere avond bij.

Foto: Rinus Baak / Rinus Baak
Foto: Rinus Baak / Rinus Baak

Lees verder
6 juni 2017

Motie en Amendement SP 29 mei jl. aangenomen

Maandag 29 mei jl heeft SP gemeenteraadslid Paulien Lunter tijdens de besluitvormende vergadering een motie en een amendement namens de SP ingediend en toegelicht. Beiden werden aangenomen.

Lees verder
2 maart 2017

"Activerend werk"

SP stelt vragen over de overgang van arbeidsmatige dagbesteding naar “activerend werk” .

Lees verder

Pagina's

U bent hier