h

Graag een toegankelijke mobiele stembus

7 maart 2018

Graag een toegankelijke mobiele stembus

Martijn van Butselaar (SP Arnhem) en Bram Derix (Arnhem Centraal) en schrokken beide van het bericht dat de gemeente Arnhem van plan is om een antieke stadsbus te laten rijden, als stembus. Volgens hun sla je dan compleet de plank mis, want juist voor de doelgroep (mindervaliden en ouderen) is deze bus niet toegankelijk.

We hebben meteen contact met elkaar gezocht, om te kijken of dit niet anders kan. We zijn nu met Breng/Connexxion in gesprek of zij eventueel iets kunnen betekenen voor de Gemeente Arnhem. Zodat we een stembus kunnen laten rijden waar deze voor bedoeld is, namelijk dichterbij de mensen komen, voor wie het moeilijker is om naar een stembureau te komen. Leuk erbij te vermelden is : "dat een bevriende buschauffeur van Martijn gelijk zei “de 21ste ben ik toch vrij en wil deze bus dan wel vrijwillig rijden”, wat wonen er toch een fijne mensen in Arnhem”.

Hiermee willen wij ook laten zien dat we ons ook inzetten voor deze doelgroepen, we moeten in de toekomst veel meer gaan kijken naar de toegankelijkheid. Laat dit een mooie symbolische aftrap daarvoor zijn.

Foto: SP

U bent hier