h

Tweede Kamerlid Beckerman bezoekt huurders in Arnhem

9 maart 2018

Tweede Kamerlid Beckerman bezoekt huurders in Arnhem

Zaterdag is SP Tweede Kamerlid Sandra Beckerman in Arnhem. Beckerman zal met huurders spreken die wonen in een huis met grote problemen met achterstallig onderhoud. Ook zal ze de eerste resultaten van het stadsbreed woononderzoek in Arnhem in ontvangst nemen om mee te nemen naar de Tweede Kamer.

Het is een dag nadat in de Arnhemse media is verschenen dat er grote onvrede heerst onder de huurders van de Arnhemse woningcorporatie Vivare. Huurders willen dat de corporatie geld in onderhoud van hun woningen steekt. En het is een week nadat uit onderzoek van de Woonbond bleek dat woningcorporaties flink verdienen aan sociale huurwoningen. Dat is geld, opgebracht door huurders, dat ook in onderhoud gestoken kan worden.

‘Er zijn teveel mensen in Arnhem die wonen in een ongezond huis. Huizen waar het tocht, waar kinderen slapen op kamers waar schimmel is, waar vochtproblemen zijn. Dit gaat niet alleen om comfortabel kunnen wonen, maar het gaat ook over de gezondheid van mensen. Maar naar deze mensen wordt niet geluisterd. Daarom steunt de SP in verschillende buurten huurders die in actie komen voor het onderhoud van hun woning,’ zegt Gerrie Elfrink, SP lijsttrekker in Arnhem.

De SP is in Arnhem bezig met een onderzoek onder huurders. Daarin wordt gevraagd naar onderhoud, betaalbaarheid, communicatie van de verhuurder met de huurders en de rol van de huurdersverenigingen. In verschillende wijken worden interviews met bewoners afgenomen. Zaterdag worden de tussentijdse resultaten van dit onderzoek gepresenteerd.

Foto: SP

U bent hier