h

SP Arnhem in het nieuws

31 januari 2008

SP Arnhem in het nieuws

de-gelderlander-klein2.jpg

Zelfs de gemeente Arnhem wint als Vitesse naar het zwaarste wapen grijpt

Het aanvragen van surseance van betaling kan goed uitpakÂken voor Vitesse en de geÂmeente Arnhem. Maar er zijn niet alleen winnaars.

Nooit, nooit, nooitâ, riep de Arnhemse gemeenteÂraad in koor toen VitesÂse de gemeente begin december vroeg een groot deel van de schuld van toen 6,5 miljoen euro kwijt te schelden. Zelfs in sinterklaastijd dacht geen raadslid eraan Vitesse een cadeautje te geven. Het is poliÂtiek al tijden niet meer te verkoÂpen de plaatselijke voetbaltrots te matsen. Dus sleept de geel-zwarte soap zich voort en is Paul van der Kraan verantwoordelijk voor de laatste cliffhanger. De algemeen diÂrecteur van Vitesse positioneert zich als een arme ziel, hangend boÂven een diep ravijn. Maar redding is nabij. Het enige dat de gemeenÂte Arnhem moet doen is de helÂpende hand toesteken en het saneÂringsvoorstel van Vitesse omarÂmen. Maar dat is niet uit te leggen, vindt ook SP-leider en specialist van dit dossier Gerrie Elfrink.
Maar hij weet: âDe gemeente heeft dit aan zichzelf te danken.
We hebben van Vitesse een bedeÂlaar gemaakt.â
Een bedelaar, die in 2003 voedsel en onderdak kreeg, maar de zak brood is leeg en het dak lek. Het reddingsplan dat toen vol trots werd gepresenteerd, zat vol afspraÂken die tientallen jaren doorlopen. Dat geeft altijd gezeur. Het was wachten op het moment dat VitesÂse naar het zwaarste wapen zou grijpen en dat lijkt gekomen.
Vitesse dreigt met het aanvragen van surseance van betaling. DaarÂna wil het de gemeente voor de rechter een deal door de strot duÂwen. Bijna alle andere schuldeisers zijn akkoord, dus staat de club nog sterk ook. Maar vindt de gemeente dat erg? Als de rechter Arnhem straks oplegt een saneringsvoorstel te accepteren, is dat een uitweg voor het probleem. De gemeente kan stoer zeggen dat zij voet bij stuk heeft gehouden, maar door de rechter is gedwongen en VitesÂse kan door. Iedereen blij dus?
Nou, nee. Je zult als Arnhemse beÂlastingbetaler maar niet van voetÂbal houden.

U bent hier