h

Fractie SP Arnhem scoort goed in raadsrapport Gelderlander

29 maart 2008

Fractie SP Arnhem scoort goed in raadsrapport Gelderlander

de-gelderlander-klein2.jpg

Wie doet het goed? Wie niet?

Vandaag in deze krant het Groot Gelderlander Raadsrapport.

ARNHEM âDe nieuwelingen hebÂben kunnen wennen, de oudjes hebben hun vertrouwde kunstjes weer kunnen laten zien. De ArnÂhemse gemeenteraad zit twee jaar op zijn post, tijd om de plaatselijÂke volksvertegenwoordiging de maat te nemen.
De Gelderlander speelt vandaag voor schoolmeester. Welke fracties hebben het goed gedaan? Wie zijn de goede, wie de slechte sprekers? Wie heeft invloed?

20080329-raadsrapport.jpg

Wethouderschap voor Elfrink niet kansloos

SP-leider Gerrie Elfrink is nog alÂtijd een van de beste politici van Arnhem. De volgende raadsperioÂde wil hij alleen terugkeren als hij wethouder kan worden en dat is niet bij voorbaat een kansloze misÂsie. Elfrink heeft deze raadsperioÂde namelijk een stevige fractie om zich heen verzameld. Zijn broer Jurgen Elfrink, Cris Lenting en ook Andor Buisman (zij het de laatste iets meer op de achterÂgrond) zijn prima raadsleden. Schiet leider Elfrink weer eens uit zijn slof (zelden zonder te raken), dan zijn zij er voor de nuance. Al zijn zij even principieel. Alleen MiÂchael Alberts en Anne Baten neÂmen genoegen met een positie als backbencher.

Verrassende nieuwkomer

Jurgen Elfrink (SP)
Je zou benieuwd worden naar de ouders. Gerrie Elfrink, hoe omstreden ook, gold al als het wonderkind van de Arnhemse poliÂtiek. Nu blijkt zijn broer Jurgen minstens zo slim te zijn. Jurgen heeft wel een ander kaÂrakter. Waar Gerrie zijn opponenten graag tegen de haren instrijkt, probeert Jurgen zijn zin te krijgen door overreding. Een ideaÂle combinatie.

U bent hier