h

VoetbalToto

18 maart 2008

VoetbalToto

Een geel/ZWARTE dag voor Arnhem

Het is gisteren toch gelukt, de bestuursmaffia (o.a. Paul van der Kraan) van Vitesse heeft het voor elkaar gekregen bijna 12 miljoen euro uit de Arnhemse gemeentekas te roven. Het College (PVDA, CDA en Groen Links gesteund door Pro Arnhem en D66) is gezwicht voor de opgelegde druk. Op bewuste slinkse wijze heeft het bestuur van Vitesse, het gemeente bestuur gegijzeld met een eventueel faillissement.

Door op deze manier bewust te gokken op het sentiment binnen het college, heeft de voetbalmaffia gekregen wat het wilde, een greep uit de gemeentekas. De raad had gisteren de mogelijkheid de bal terug te spelen naar waar die hoorde, het wanpresterende bestuur van Vitesse. Helaas werd dit na gelaten door de meerderheid.

Het meest trieste van de avond was nog wel de vertoning na afloop van het debat. Na het debat liet PVDA-leider R. Rikken zich, op het balkon van de burgerzaal, triomfantelijk toezingen als grote redder van Vitesse. Terughoudendheid en zelfs schaamte voor het toestaan van de gepleegde 12 miljoen grote kasroof was hier meer op zijn plaats geweest.

U bent hier