h

Hondenpoep

13 april 2008

Hondenpoep

De ergernis nummer één is weer volop in het nieuws. Dat er echt iets moet veranderen is wel duidelijk gezien het onderstaande bericht. Er moet duidelijk gestuurd worden op een mentaliteitswijziging. Want wanneer hondenbezitters niet het fatsoen kunnen opbrengen om een schoolomgeving poepvrij te houden, dan is er echt iets mis met de bovenkamer.

de-gelderlander-klein2.jpg

Omwonenden pikken anti-poepoffensief niet

ARNHEM - Hondenbezitters rond de Jozef Sartoschool lijken niet blij met de acties van leerlingen tegen poepoverlast.
Zo werden door de kinderen gemaakte tekeningen die op bomen waren geplakt, weggehaald en bij de school over de poort gegooid.

"De tekeningen gingen over de overlast van de hondenpoep", zegt Evelyn van Rietschoten, leerkracht van groep 5. "Vanochtend hebben de kinderen de tekeningen opnieuw opgehangen. Daarbij kregen ze vervelende opmerkingen van wijkbewoners. Er werd gezegd dat ze geen tekeningen op mogen hangen omdat de bomen dan dood gaan en dat honden net als mensen moeten poepen."

Vlakbij de school in de wijk Plattenburg ligt een uitlaatstrook, maar toch liggen de omgeving van de school en het schoolplein vol poep. De acties gaan door. "De ouders vinden het heel goed", zegt Van Rietschoten. "Maar ook zij krijgen agressieve reacties als ze mensen aanspreken. We gaan ook spandoeken maken en vandaag (gisteren, red.) is door wijkbeheer een bord geplaatst dat honden hier niet mogen poepen."

20080413-hondenpoep.jpg

zie ook:

Hondenpoep protest in Plattenburg

Nieuw controlemiddel in Arnhem?

DNA profiel tegen hondenpoep?

U bent hier