h

Raadswerkgroep en Cultuur in Rijnboog

18 april 2008

Raadswerkgroep en Cultuur in Rijnboog

Het onderstaande persbericht is zojuist verspreid. Onder het persbericht zijn de voorstellen van de SP Arnhem na te lezen.

College zet deelname van de SP aan raadswerkgroep âRijnboogâ op het spel.

Afgelopen zomer, na het mislukte preferendum, concludeerde de Arnhemse gemeenteraad dat het draagvlak voor Rijnboog was verdwenen. Om dit terug te winnen werd een raadswerkgroep in het leven geroepen. De SP, ook voorstander van stadsvernieuwing in de zuidelijke binnenstad, kreeg de indruk dat alle partijen er voor gingen. Nu wordt echter bij het volgende planonderdeel âCultuur in Rijnboogâ de oude koers weer opgepakt.

Door de opstelling van wethouder Rita Weeda kan de SP niet anders concluderen dat het slikken of stikken is. Voor de uitwerking van âCultuur in Rijnboogâ is maar één plan geschikt, dat van het college. Voor het college is de haalbaarheid aangetoond en kaders liggen vast. Hierbij wordt voorbij gegaan aan diverse geluiden in en rond de stad. Burgers en vooraanstaande mensen uit de kunst- en cultuurwereld hekelen het voorliggende plan. Reële financiële en culturele onderbouwingen ontbreken. Door deze opstelling van het college wordt er weer een kloof geslagen met de Arnhemse bevolking.

De SP vindt dat je iedere kans moet benutten om het draagvlak voor de binnenstadsontwikkeling te vergroten. Nu doet deze mogelijkheid zich voor, maar wordt door het college onbenut gelaten.

Een plan als dit, moet in deze fase âjuistâ worden gebruikt om het draagvlak in Arnhem te vergroten. De SP zal hiertoe in de raadsvergadering van maandag een aantal voorstellen indienen. Wanneer de gemeenteraad de voorstellen niet overneemt kan de SP niet anders dan uit de raadswerkgroep stappen.

De voorstellen van de SP die maandag tijdens de raadsvergadering worden ingediend:

Amendement 'Voorkom tunnelvisie'

Amendement 'Luister naar de stad'

Amendement 'Zicht op cultuur inzicht'

Amendement 'Zicht op euros'

U bent hier