h

Provincie negeert burgerinitiatief Bruil

27 augustus 2008

Provincie negeert burgerinitiatief Bruil

De provincie Gelderland slaagt er niet in om de kloof tussen de overheid en de burger te verkleinen. Geheel tegen de wil van de gemeente Arnhem, Westervoort en de inwoners wordt er geen milieu effect rapportage voor asfaltcentrale Bruil opgesteld.

Provincie blijft tegen MER Bruil

Westervoort - Inwoners van Arnhem en Westervoort zijn woedend op de provincie Gelderland omdat die weigert een Milieu Effect Rapportage (MER) te maken over de asfaltcentrale Bruil.
De inwoners hebben ruim een week geleden drieduizend handtekeningen verzameld om zo'n rapportage op de agenda te krijgen van Provinciale Staten. Maar het provinciebestuur heeft nu al laten weten niets te zien in een dergelijk milieurapport. De centrale van Bruil staat nu nog in Wageningen, maar gaat verhuizen naar Arnhem. Omwonenden zijn bang voor stank- en verkeersoverlast. De provincie had overigens al aangekondigd een onafhankelijk onderzoek in te stellen naar de asfaltcentrale, maar dat is volgens de omwonenden onvoldoende.

3000 handtekeningen tegen Bruil

Westervoort - Ruim 3000 mensen eisen een beter onderzoek naar asfaltcentrale Bruil in Arnhem. Hun handtekeningen werden vrijdagavond overhandigd aan de provincie.
Inwoners van Arnhem en Westervoort dwingen daarmee een burgerinitiatief af bij de provincie. Dat betekent dat Provinciale Staten nu in ieder geval moeten gaan praten over uitgebreider onderzoek naar de asfaltcentrale. De centrale van Bruil staat nu nog in Wageningen, maar gaat verhuizen naar Arnhem. Omwonenden zijn bang voor stank- en verkeersoverlast.

Arnhem
GEEN
Asfaltcentrale

U bent hier