h

Arnhem groenste stad van Nederland

9 oktober 2008

Arnhem groenste stad van Nederland

Arnhem is uitgeroepen tot groenste stad van Nederland. Een titel die onze mooie stad zeker verdient. Het is wel zaak om er goed voor te blijven zorgen, dat dit zo blijft. Zo zijn daar de ideeën van projectontwikkelaar Phanos voor Stadsblokken-Meinerswijk. Die een bedreiging vormen voor dit waardevolle groene gebied. Ook bij andere projecten in de stad wordt niet altijd zorgvuldig met de aanwezige hoeveelheid groen om gegaan. Een mooie opsteker dus deze prijs, maar âgroeneâ waakzaamheid blijft geboden.

Arnhem is groenste stad van Nederland

donderdag 09 oktober 2008 | 18:00

ARNHEM - Arnhem is woensdag uitgeroepen tot groenste stad van Nederland. Dat gebeurde in Theater Markant in Uden. De stad die al de Beste Binnenstad van Nederland is, won de nationale groencompetitie voor de Entente Florale.

Tweede werd Boxtel. In de categorie dorpen won Sluis. De jury omschreef Arnhem als een stad met vele gezichten. 'Een beken- en parkenstad met veel cultuur- en natuurgroen'.

Krikke trots op vrijwilligers

donderdag 09 oktober 2008 | 04:26

ARNHEM - Trots is burgemeester Krikke vooral op het feit dat Arnhem niet alleen dankzij de vele parken en zijn ligging is uitgeroepen tot groenste stad van Nederland. "Arnhem is van zichzelf heel mooi.

Dat weten wij al lang. Maar we zijn juist absoluut superblij omdat we goud ontvangen voor onze visie, het beleid en het onderhoud van het groen", aldus Krikke toen Arnhem gisteren in Theater Markant in Uden werd uitgeroepen tot winnaar van de nationale groencompetitie van de Entente Florale in de categorie steden. Samen met een dolblije wethouder Cees Jansen nam de burgemeester onder ovationeel applaus de gouden onderscheiding in ontvangst.

En behalve voor het groenbeleid kreeg Arnhem van de jury van de Entente Florale, die Arnhem aan het begin van de zomer heeft bezocht, ook complimenten voor de bewonersparticipatie. "De jury waardeert de grote betrokkenheid van de Arnhemmers bij het openbaar groen. Bewonersparticipatie staat hoog in het vaandel, dat hebben wij ervaren", zei juryvoorzitter Gerard de Wagt. "Deze prijs hebben wij behalve aan de ambtenaren en professionele groene partijen in de stad waarmee we samenwerken vooral ook te danken aan de vele vrijwilligers die onder meer via groen- en bewonersgroepen zeer actief zijn", zo reageerde een glunderende Krikke op de woorden van De Wagt. Die roemde ook het feit dat Arnhem in staat is vanuit historisch besef het groen ten dienste te stellen aan de bewoners, die daar ook graag gebruik van maken. Zeer te spreken was de jury daarnaast over het gevarieerde cultuurgroen dat Arnhem ontwikkelt in nieuwbouwwijken als Schuytgraaf en Monnikenhuize. Oog hadden de groenexperts verder voor de vele parken en beken, de hoogwaardige toeristische voorzieningen en de vele interessante wandel- en fietsroutes. "Wij raden u aan eens met eigen ogen te gaan kijken", zei De Wagt. Als winnaar van de groencompetitie ontvangt Arnhem een gouden ster en 5.000 euro. Ook vertegenwoordigt Arnhem Nederland volgend jaar tijdens de Europese groencompetitie. De prijsuitreiking is in de stad Cardiff in Wales.

U bent hier