h

Buurtonderzoek St. Marten in het nieuws

7 oktober 2008

Buurtonderzoek St. Marten in het nieuws

In de Gelderlander van vandaag aandacht voor de resulaten van het buurtonderzoek gehouden door de SP in de wijk st. Marten. Zie ook het artikel elders op deze site.

Parkeeroverlast vraagt dringende aanpak

dinsdag 07 oktober 2008

ARNHEM - Met kop en schouders staat de parkeeroverlast bovenaan de lijst met ergernissen in de wijk Sint Marten in Arnhem. Dat blijkt uit een buurtonderzoek over de woon- en leefkwaliteit in de wijk.

Het onderzoek is uitgevoerd door vrijwilligers, bestuur en de fractie van de SP in Arnhem. De wijk telt 852 woningen. Bewoners van 113 huizen hebben aan het onderzoek meegedaan. Driekwart van de ondervraagden vindt dat de parkeerproblemen dringend moeten worden aangepakt. Een aantal bewoners is bereid met de gemeente om de tafel te zitten om te zoeken naar oplossingen. Zij willen dan ook aandacht vragen voor de verkeersproblemen op de Hommelseweg en de snelheid waarmee automobilisten door de wijk rijden.

Bewoners geven aan dat zij verder hinder hebben van hangjongeren in de Schrassertstraat. Afval vormt een bron van ergernis, net als geluidsoverlast en fietsendiefstal. Wat ondervraagden daarnaast stoort is het gebrek aan groen en speelvoorzieningen in de wijk.

Veel aandacht krijgt de kwaliteit van de woningen. 'Bewoners van Sint Marten zijn tevreden over de leefkwaliteit, maar ontevreden over de woonkwaliteit', aldus vat de SP het onderzoek samen. Volgens de SP is er op het gebied van wonen veel mis. Bewoners, ook diegenen die niet in slooppanden wonen, klagen over het onderhoud waarvoor woningcorporatie Portaal verantwoordelijk is. Huizen zijn slecht geïsoleerd en hebben vocht problemen.

U bent hier