h

Een dak voor cultuur

25 oktober 2008

Een dak voor cultuur

In de gemeente Arnhem worden momenteel meer ateliers ontruimt en afgebroken dan dat er beschikbaar komen. Al enige tijd vraagt de SP aandacht voor deze situatie, inmiddels ook gesteund door de PvdA fractie. De situatie is inmiddels zo ernstig dat sommige kunstenaars zonder atelier komen te zitten. De SP heeft al diverse ideeën aangedragen, zoals het in gebruik nemen van leegstaande gemeentelijke panden. Het blijft echter nog steeds stil vanuit het college.

PvdA en SP willen snel oplossing ateliertekort

door Marco Bouman vrijdag 24 oktober 2008 | 16:58

ARNHEM - De PvdA en de SP in de Arnhemse gemeenteraad dringen er bij het Arnhemse college op aan snel met een oplossing te komen voor het nijpende tekort aan ateliers in de stad.
De twee partijen willen de kwestie maandag aan de orde stellen.

Al eerder is er bij wethouder Rita Weeda van Cultuur (PvdA) op aangedrongen snel te komen met de ateliernota die haar ambtenaren al enige tijd in voorbereiding hebben. Daarom is eind juli door de PvdA en de SP gevraagd.

Afgelopen maandag heeft de SP er nog bij Weeda op aangedrongen snel met een oplossing te komen. 'Tot op heden hebben wij geen plannen gezien van het college', constateren PvdA-raadslid Martien Louwers en SP-fractieleider Gerrie Elfrink.

U bent hier